Özdağ, Davutoğlu’na çağrısını yineledi: Gar’ın önüne o bomba nasıl geldi?

Özdağ, Davutoğlu’na çağrısını yineledi: Gar’ın önüne o bomba nasıl geldi?
Zafer Partisi Lideri Ümit Özdağ, 7 Haziran-1 Kasım seçimleri arasında yaşanan şiddet olaylarına ilişkin Gelecek Partisi Lideri Ahmet Davutoğlu’na 'Bu süreçte ne oldu?' sorusunu yöneltti.

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, partisinin genel merkezinde basın toplantısı düzenledi. Özdağ, 7 Haziran 2015-1 Kasım 2015 seçimleri arasında yaşanan şiddet olayları ile ilgili olarak dönemin Başbakanı Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu’na açıklama yapması yönündeki çağrısını yineledi.
 
‘SOYLU VE EKİBİ TEHLİKELİ BİR OYUN OYUNUYOR’
 
"Soylu ve ekibi çok tehlikeli bir oyun oynuyor" diye belirten Özdağ, 15 Temmuz Darbesini hatırlattı ve devlet içinde paralel bir devlet oluşmasına izin verildiğini ifade etti. Özdağ, şöyle konuştu: "Bu paralel devlet, bir darbeye kalkıştı. Bunu engelleyecek olan cumhuriyete sadık generalleri, subayları yıllarca Ergenekon ve Balyoz kumpasları ile tasfiye etmiştiniz. Bu sözde davaların sözcüsü, savunucusu olmuştunuz. Soylu, sen çıkıp bu davaların başsavcısı Zekeriya Öz’ü Türkiye’nin geleceğini kurtarmıştır diye övüyordun. Sonuçta 15 Temmuz’da sizin övdüğünüz, iş birliği yaptığınız kadrolar Türkiye Cumhuriyeti’ne karşı bir darbe girişiminde bulundular ve bunu hala tasfiye edemediğiniz generaller, subaylar durdurdular. Şimdi diyorsunuz ki 15 Temmuz’da eksik kalanı tamamlayacağız. Neyi tamamlayacaksınız? 15 Temmuz’da ne eksik kaldı? Türk milletinin bunu bilmeye hakkı var. Darbenin tamamlanmamasını mı eksik buluyorsun yoksa darbeyi bastıran milli güçlerin bazı şeyleri eksik bıraktığını mı düşünüyorsun, şimdi neye hazırlanıyorsunuz?
 
SOYLU TÜRKİYE İÇİN BİR TEHDİT
 
Süleyman Soylu ‘buramıza kadar geldi’ diyor, Soylu, bir karakolun amiri değil İçişleri Bakanlığı’nın başındaki kişi. Devletin tüm makamları elinde, bir suç varsa bu suça hazırlık yapanlara karşı adım atıp niye harekete geçemiyorsunuz? Yoksa ekonomiyi kurtaramadık, kurtarma ihtimalimiz yok onun için bir seçim mühendisliği yaparak Haziran- Kasım 2015’te olduğu gibi kamuoyunu manipüleye yönelik bir hazırlık mı yapıyorsunuz? Soylu, Türkiye’nin milli güvenliği için bir tehdit haline gelmiştir, pimi çekilmiş bir el bombasıdır. Yaptığı açıklamalar Türk halkının güvenliğini sağlamak için değil Türkiye’de politik istikrarı tahrip edici açıklamalardır."
 
GAR’DA NEDEN YÜZDEN FAZLA İNSANIMIZ ÖLDÜ?
 
Davutoğlu’nun söz konusu döneme ilişkin "sokağa çıkamazlar" ifadelerini hatırlatan Özdağ, şöyle devam etti: "Verdiği dört isimden birisi, Haziran- Kasım 2015 arasındaki süreçte Süleyman Soylu’dur. Davutoğlu’na tekrar çağrı yapıyoruz; bu süreçte ne oldu? Bırakın parti oyunlarını Ankara’da garın önüne o bomba nasıl geldi, neden yüzden fazla insanımız öldü? Siz cevabını biliyorsunuz, artık bu cevapları Türk halkına vermek zorundasınız.  Eğer siyasi parti genel başkanıyım diyor ve Türkiye’yi yönetme iddiasını taşıyorsanız bunu söyleyecek yüreğe sahip olmanız gerekiyor yoksa evinize dönün. Türk halkı bu sorulan cevaplarını 2023 seçimlerine kadar önüne çıkacak şeyleri görmek için de bilmek istiyor, bu cevabı vereceklerden biri de sizsiniz" ifadelerini kullandı.
 
SIĞINMACI POLİTİKASI
 
Cezaevlerinde sığınmacı yoğunluğu olduğunu öne süren Özdağ, "Sadece Ankara’da 122 sığınmacı ve kaçak, tasarlayarak öldürmekten yatıyor. Bunlar artık Türk halkının güvenliğine tehdit, sınır güvenliği bir an önce sağlanmalı. Önümüzdeki hafta İran’dan Türkiye’ye göçün nasıl adım adım getirildiğini, İran tarafında kimlerin bu işin içinde olduğunu görüntüleri ile açıklayacağız. Bunu biz biliyorsak siz nasıl bilmiyorsunuz" dedi. (MA)
 

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar