Özdağ: AKP’li 40 vekille görüşüyoruz

Özdağ: AKP’li 40 vekille görüşüyoruz
Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ, ‘AKP’nin kötü yönetildiğini çok sayıda AKP’li vekil biliyor. Eskilerle birlikte 60’a yakın isimle görüşüyoruz’ dedi.

Yeniçağ yazarı Orhan Uğuroğlu bugünkü köşesinde, Gelecek Partisi Genel Başkan Yardımcısı Selçuk Özdağ'la yaptığı röportaja yer verdi.

Uğurluoğlu'nun "Gelecek Partisi seçime hazır mı?" sorusuna, "Yaptırdığımız anketlerde yüzde 10 barajını aştık" şeklinde iddialı bir yanıt veren Özdağ,  "AKP'den yaklaşık 40 milletvekili ile görüşüyoruz. Eskiler de dahil edildiği zaman bu sayı 60'ları buluyor" dedi.

Özdağ’ın "Gelecek Partisi seçime hazır mı?" sorusuna verdiği yanıt şöyle: 

"Yaptırdığımız anketlere göre yüzde 10 barajını aştık. AKP ve MHP'den bıkan, ezilen, ekonomik buhran altında çaresiz kalan yüzbinlerce seçmen Gelecek Partisi'ni tercih ediyor. Çok sayıda milletvekili ile görüşüyoruz. Eski ve yeni tüm vekiller Cumhur İttifakı'ndan da ucube rejimden de şikâyet ediyorlar. AKP'nin kötü yönettiğinin ve seçimi kazanamayacağının farkındalar. AKP'den yaklaşık 40 milletvekili ile görüşüyoruz. Eskiler de dahil edildiği zaman bu sayı 60'ları buluyor."

ERDOĞAN ADAY OLAMAZ’

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın  "Anayasanın 101. Maddesine göre zamanında yapılan bir seçinde 3. kez aday olamayacağını" söyleyen Özdağ,  "Erdoğan tekrar aday olursa ne yapacaksınız?" sorusuna da şöyle yanıt veriyor:

"Anayasayı çiğnemek isteyebilirler. Çünkü daha önce de çiğnediler. Avrupa ile yapılmış olan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından onaylanan İstanbul Sözleşmesi'ni Cumhurbaşkanı kararı ile ortadan kaldırdılar. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin kararlarını çiğniyorlar. Anayasa Mahkemesi kalksın diyen bir Devlet Bahçeli var. Haziran 2023'de 3. kez aday olması önerisi ile Anayasayı ilga etmek istiyorlar. Biz de Gelecek Partisi olarak bu anayasa hükmünü çiğneyen YSK'nın 11 üyesini kamuoyuna afişe ederiz. 81 ile üzerlerinde resimleri ve isimleri bulunan YSK üyelerinin afişlerini üzerlerine, 'İşte Anayasayı çiğneyenler' diye kocaman yazı koyar onları afişe ederiz. Gazetelere ve televizyonlara ilanlar veririz. Sokağa çıkamazlar, milletin yüzüne bakamazlar."

Yazının linki: https://www.yenicaggazetesi.com.tr/40-akp-milletvekili-ile-gorusuyoruz-499253h.htm

Öne Çıkanlar