Ozan Bingöl: Kur Korumalı Mevduat hesaplarına vergilerimizden 16,2 milyar TL gitti

Ozan Bingöl: Kur Korumalı Mevduat hesaplarına vergilerimizden 16,2 milyar TL gitti
Bingöl, 'Bütçeden yani vergilerimizden ödenen 16 milyar 255 milyon 736 bin liraya, bu gelirlere sağlanan vergi istisnası tutarı da eklendiğinde fatura daha da artmış oluyor' dedi.

+GERÇEK - Vergi uzmanı Ozan Bingöl, kamuoyunda açıklandığı günden bu yana tartışılan Kur Korumalı Mevduat hesaplarıyla ilgili farklı bir boyutu gündeme taşıdı.

Sosyal medya hesabından paylaşımda bulunan Bingöl, "Nisan sonu itibariyle Kur Korumalı Mevduat ve katılma hesaplarına, bütçeden yani vergilerimizden ödenen tutar 16 milyar 255 milyon 736 bin lira olarak gerçekleşmiştir" değerlendirmesi yaptı.

Bingöl, Twitter hesabından şu paylaşımlarda bulundu:

"Ayrıca yine ilk dört ayda, bütçeden yani vergilerimizden ödenen faiz tutarı ise 103 milyar 973 milyon 521 bin lira olarak gerçekleşmiştir. Bütçe hedefi olan 240,4 milyarlık faiz giderinin çok üzerine çıkacağımız böylelikle şimdiden anlaşılmıştır.

Yine yılın ilk dört ayında, bütçeden yatırıma yapılan harcama ise 19 milyar 794 milyon 909 bin lirada kalmıştır. Yani faiz ve kur korumalı mevduat için ödenen tutarın altıda biri bile değildir!

Son olarak nisan sonu itibariyle, Kur Korumalı Mevduat için bütçeden yani vergilerimizden ödenen 16 milyar 255 milyon 736 bin liraya, bu gelirlere sağlanan vergi istisnası tutarı da ayrıca eklendiğinde önümüze konulan fatura daha da artmış oluyor."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar