Öz savunmada bulunan Şerife Demir, 16 yıl 8 ay hapis cezası aldı

Öz savunmada bulunan Şerife Demir, 16 yıl 8 ay hapis cezası aldı
Bodrum’da kendisine şiddet uygulayan Vedat Demir’i öz savunma sırasında öldüren Şerife Demir’e haksız tahrik indirimiyle 16 yıl 8 ay hapis cezası verildi.

Muğla’nın Bodrum ilçesinde yaşayan Şerife Demir, 9 Aralık 2020’de, kendisi ve çocuklarını şiddete maruz bırakan evli olduğu Vedat Demir’i öz savunmada bulunarak öldürdü.

Şerife, ilk duruşmasında öldürmek zorunda kaldığı Vedat Demir’in 16 yaşında tecavüzüne maruz kaldığını ve mahkeme kararıyla evlendirildiğini, evli kaldıkları 21 yıl boyunca kendisinin ve çocuklarının sistematik şiddete uğradığını belirtmişti.

Tutuklanan Şerife Demir  hakkında açılan davanın karar duruşması yapıldı.

Bodrum Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada taraf avukatları hazır bulunurken, Şerife ise tutuklu bulunduğu Muğla Cezaevi’nden Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) üzerinden katıldı.

Duruşmaya basın alınmazken kadın örgütleri ile çok sayıda kadın davayı dışardan takip etti.

Bir önceki duruşmada kadının kardeşi dinlenilmiş, savunmaların ardından mütalaasını veren savcı Demir’in, "Kasten öldürme" suçundan ceza almasını ve "Haksız tahrik indirimi" uygulanmasını isterken, duruşma Şerife’nin avukatlarının mütalaaya karşı beyan vermek için süre talebinde bulunması nedeniyle ertelenmişti.

Bugünkü karar duruşmasında ise mahkeme heyeti, savcının mütalaasını yineleyerek "kasten öldürme" suçu ile yargılanan Şerife’ye haksız tahrik indirimi uygulayarak, 16 yıl 8 ay hapis cezası verdi.

Şerife’nin avukatları davayı İstinaf Mahkemesi’ne taşıyacak.

Öne Çıkanlar