Otobüsteki ırkçı saldırı sonrası Çerkesler açıklama yaptı: Yarattığınız Türkiye sizin eserinizdir

Otobüsteki ırkçı saldırı sonrası Çerkesler açıklama yaptı: Yarattığınız Türkiye sizin eserinizdir
Demokratik Çerkes Kongresi Girişimi ve Çerkes Dernekleri Federasyonu, Kayseri'de bir otobüste Çerkesçe konuşan gence yönelik sözlü tacizle ilgili açıklama yaptı.

Kayseri'de bir otobüste kendi aralarında Çerkesçe konuşan iki genç diğer yolcuların sözlü tacizine uğradı. Otobüsteki bir yolcu, "Burası Türkiye, Türkçe dışında bir dil konuşmayacaksın" diyerek gençlerin Çerkesçe konuşmasına izin vermedi.

"Bu ülkede ikinci bir dil konuşulamaz" diye bağıran adama gençler karşılık vermezken yaşanan tartışma gündem oldu.

Demokratik Çerkes Kongresi Girişimi konuya dair açıklamada bulundu. yapılan açıklamada, "Günümüz Türkiye’sinde ise iktidarın sadık taraftarlar yaratmak adına, ırkçı, milliyetçi, cinsiyetçi, muhafazakâr, dindar ve kindar bir nesil yaratma çabası sebep; sağlık çalışanlarına saldırı, kadın cinayetleri, doğa katliamı ve ırkçı saldırılar sonuçtur. Yarattığınız Türkiye sizin eserinizdir. Kayseri’de Çerkesçe konuşan gençlere yapılan sözlü saldırı aynı zihniyetin ürünüdür" ifadelerine yer verildi.

'TÜM HALKLARIN UĞRADIĞI HAKSIZLIKLARDA DA TARAF OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ'

Gazete Duvar'da yer alan habere göre; Demokratik Çerkes Kongresi Girişimi tarafından yapılan açıklamada, "Türkiye, geçmişte ulus devlet anlayışına, tektipleştirmeye kurban edilmek istenen halklar ve diller ülkesidir. Günümüz Türkiye’sinde ise iktidarın sadık taraftarlar yaratmak adına, ırkçı, milliyetçi, cinsiyetçi, muhafazakâr, dindar ve kindar bir nesil yaratma çabası sebep; sağlık çalışanlarına saldırı, kadın cinayetleri, doğa katliamı ve ırkçı saldırılar sonuçtur. Yarattığınız Türkiye sizin eserinizdir. Kayseri’de Çerkesçe konuşan gençlere yapılan sözlü saldırı aynı zihniyetin ürünüdür. Dünyanın tüm renklerine, dillerine ve halklarına saygılı biz Çerkesler, kendi halkımızın diline olan bu saldırıda taraf olduğumuz gibi tüm halkların uğradığı haksızlıklarda da taraf olmaya devam edeceğiz" denildi.

Konuya dair sosyal medya paylaşımı yapan Çerkes Dernekleri Federasyonu ise, "Kayseri'de toplu taşıma aracında (belediye otobüsü) annesi ile telefonda anadilinde (Çerkesçe) konuştuğu için bir gencimize, kin ve nefret kusarak sözlü tacizde bulunan ırkçı faşisti şiddetle kınıyoruz. Konu hakkındaki gelişmeleri ve süreci yakından takip edeceğiz" dedi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar