Osmaniye Valiliği yeniden açıklama yaptı: Dün akşam firar eden Suriyelilerin tamamı yakalandı

Osmaniye Valiliği yeniden açıklama yaptı: Dün akşam firar eden Suriyelilerin tamamı yakalandı
Osmaniye Valiliği, merkez ilçesine bağlı Cevdetiye beldesinde dün gece Geçici Barınma Merkezinde bulunan 35 göçmenin tamamının yakalandığını duyurdu.

Osmaniye’nin merkez ilçesine bağlı Cevdetiye beldesinde dün gece Geçici Barınma Merkezinde bulunan 35 göçmenin firar etmesi ve daha sonra yakalanması ile ilgili olarak Osmaniye Valiliği’nden, "Valimiz Erdinç Yılmaz, dün akşam firar eden Suriyelilerin tamamının yakalandığını, Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde Afganların bulunmadığını sadece Suriyelilerin olduğunu söyledi" açıklaması yapıldı. Vali Erdinç Yılmaz, "Olayı saptıranlar, yalan haber yapanlar ve bizi yalancılıkla suçlayanlarla ilgili yasal hakkımızı kullanacağız… Devletin Valisi yalan söylemez" dedi.

Osmaniye Valiliği; firar eden göçmenlere ilişkin bugün öğlen saatlerinde bir açıklama daha yaptı. İl Göç İdaresi Müdürlüğü Cevdetiye Geçici Barınma Merkezi’nde bulunduklarına dair Osmaniye Valisi Erdinç Yılmaz ve Jandarma Alay Komutanı’nın da yer aldığı fotoğraf şu açıklama ile yayınladı:

"Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde incelemelerde bulunan Valimiz Dr. Erdinç Yılmaz, dün akşam firar eden Suriyelilerin tamamının yakalandığını, Cevdetiye Geçici Barınma Merkezinde Afganların bulunmadığını sadece Suriyelilerin olduğunu söyledi."

Vali Erdinç Yılmaz da valilik açıklamasını alıntılayarak bugün şu mesajı paylaştı:

"Çalışmalarımızı aralıksız sürdürüyoruz. Olayı saptıranlar, yalan haber yapanlar ve bizi yalancılıkla suçlayanlarla ilgili yasal hakkımızı kullanacağız. Böyle bir mecburiyetim olmadığına göre; evet çok net Devletin Valisi yalan söylemez."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar