Oscar ödüllü müzisyen Vangelis yaşamını yitirdi

Oscar ödüllü müzisyen Vangelis yaşamını yitirdi
Birçok filmin tema müziklerini yapan Oscar ödüllü Yunan müzisyen Vangelis hayatını kaybetti.

Chariots of Fire için 1981 yılında bestelediği şarkıyla Oscar kazanan dünyaca ünlü müzisyen Vangelis 79 yaşında hayatını kaybetti. Yunan new age ve elektronik müzik bestecisi Vangelis, Chariots of Fire'ın tema şarkısıyla ABD listelerinde 1 numara olurken, Büyük Britanya'da da Londra Olimpiyat Oyunları için yaptığı besteyle zirveye oturmuştu.

Vangelis'in ölüm haberini Yunanistan Başbakanı Kyriakos Mitsotakis'in duyurdu. Mitsotakis paylaşımında, "Vangelis Papathanassiou artık aramızda değil. Dünya müziğini Vangelis'i kaybetti" ifadelerini kullandı.

Türkiye'nin 3. olduğu 2002 FIFA Dünya Kupası'nın müziğini de yapan Vangelis müzik hayatına 1960'ların sonrlarında Aphrodite's Child grubunda klavyeci olarak başladı. Daha sonra elektronik müziğe yönelerek solo performanslar verdi.

Filmler için yaptığı bestelerle üne kavuştu. Chariots of Fire'ın yanı sıra Blade Runner, The Bounty, Wonders of Life, Vampire in Venice, Bitter Moon, Alexander gibi filmlere de besteleriyle imza attı.

Netflix'in popüler dizisi Stranger Things'in müziklerini de yaptı.

The Jackals, Candyman, National Lampoon's Vacation, Single White Female yine besteleriyle destek verdiği filmler arasında yer alıyor.

Öne Çıkanlar