Orman yangınlarında 11. gün: 223 yangından 217'si kontrol altında, 2 ilde 6 noktada devam ediyor

Orman yangınlarında 11. gün: 223 yangından 217'si kontrol altında, 2 ilde 6 noktada devam ediyor
Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli orman yangınlarına ilişkin son durumu açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, "223 yangından 217'si kontrol altın alındı, 2 ilde 6 noktada devam ediyor" dedi.

Türkiye'deki yangınları söndürme çalışmaları 11. gününe girdi.

28 Temmuz'dan bu yana 197 orman yangını çıkarken 13'ünü söndürme çalışmaları devam ediyor.

Bakan Pakdemirli, "Ormanın kahramanlarının 5 ilde 13 adet orman yangınını kontrol altına alma çalışmaları büyük bir özveri ile devam ediyor. Son 10 günde ise 47 ilde 209 orman yangını kontrol altına alındı" dedi.

Marmaris'te yangınla mücadelede büyük mesafe kaydedildi. Turunç Mahallesinde ulaşımın olmadığı sarp alanlarda havadan ve denizden soğutma çalışması yapıldı. Bölgede tedbir elden bırakılmadı.

Bodrum ve Seydikemer'de de yangın büyük ölçüde kontrol altına alındı. Ancak Milas, Kavaklıdere, Menteşe ve Köyceğiz'deki yangınlar rüzgarın etkisiyle yer yer büyüdü. Saat 11.00 itibarıyla Milas'ta aktif bir yangın olmadığı belirtildi. Milas-Ören Karayolu'nde ise Ören'e gidiş hala kapalı. 

Muğla'da mevcut yangınlara müdahale sürerken bir yangın haberi de Yatağan'dan geldi. Göktepe Kulesi'nin Yatağan taraflarında ve Kavaklıdere kısmında yanmalar devam ediyor. Aydın Karacasu'da ekipler ve vatandaşlar, yaklaşık 500 hektar alanda etkili olan yangını söndürmek için seferber oldu.

Çine'deki yangın ise rüzgarın etkisiyle hızla büyüdü. Ekipler yangını kontrol altına almak için yoğun mesai harcadı. Ancak rüzgarın etkisiyle alevler yayıldı. Bunun üzerine çevre il ve ilçelerden birçok itfaiye ekibi bölgeye yönlendirildi.

Karabük'te ormanlık alanda çıkan yangın, itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle söndürülmeye çalışılıyor. Merkeze bağlı Ödemiş köyündeki ormanlık alanda çıkan yangına orman işletme ve itfaiye ekipleri sevk edildi. Ekiplerin yangını söndürme çalışmaları sürüyor.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar