Ordu Çevre Derneği: Fatsa’da hamsilerin göç yolunu rahat bırakın

Ordu Çevre Derneği: Fatsa’da hamsilerin göç yolunu rahat bırakın
Fatsa'da hamsilerin göç yolunun bulunduğu yere seyir terası ihalesine karşı çıkan Ordu Çevre Derneği, balıkların yumurtlama ve beslenme alanının yok olacağını söyledi.

Ordu Fatsa‘da deniz fenerinin de bulunduğu deniz seviyesindeki adaya seyir terası yapılması için ihale gerçekleşeceğini duyuran Ordu Çevre Derneği, "Denizin ekolojik dengesini bozmayın, ihaleyi iptal edin" diyerek tepki gösterdi.

Söz konusu alanda derin bir çukur bulunduğunu ,hamsilerin göç yolu ve balıkların yumurtlama alanı olduğunu belirten Dernek, şunları söyledi:

"Hangi mantıkla böyle bir proje yapılıyor anlamış değiliz. Proje gerçekleşirse burada ışıklandırma ve yoğunluk olacak. O yüzden balıkların yumurtlama ve beslenme alanı yok olacak. Balıkçıların avlanma alanı zarar görecek."

İhale yapılmadan önce proje için gerekli malzemelerin kıyıda hazır olduğunu da aktaran Dernek, açıklamasında "Bu, ihalenin nokta atışıyla yandaşa verileceğini gösteriyor. OBB (Ordu Betonlaştırma Belediyesi) bunu her zaman yapıyor" ifadelerini kullandı.

Öne Çıkanlar