Ordu Belediyesi mahkeme kararını dinlemedi

Ordu Belediyesi mahkeme kararını dinlemedi
Mahkeme, Kıyı Kanunu'nu ihlal gerekçesiyle yürütmeyi durdurma kararı verdi. Fakat belediye karara rağmen çalışmalarını sürdürüyor.

Ordu Büyükşehir Belediyesi, Altınordu ilçesinde bulunan Tayfun Gürsoy Parkı, Vali Konağı ve Mostar Köprüsü arasında yenileme çalışması başlattı.

Çalışma isinat duvarı, kaldırım, yürüyüş yolu, aydınlatma ve kent mobilyaları ile çocuk oyun gruplarının yenilenmesini kapsıyordu.

Cumhuriyet'ten Cemil Ciğerim'in haberine göre projede kıyıya yapılacak otopark, nikah ve konferans salonu gibi yapılarda bulunuyordu. Çalışmalara yönelik mahkemeden Kıyı Kanununa aykırı olması gerekçesiyle, yürütmeyi durdurma kararı çıktı. Ancak, belediye parkın içine büfe koyup, özelleştirdi, isninat duvarını da yıkarak, kumsala doğru genişletti.

'BELEDİYENİN ADI BETON BELEDİYESİ OLDU'

Ordu Çevre Derneği (ORÇEV) Başkanı Ertuğrul Gazi Gönül, Ordu İdare Mahkemesi’nin "OBB Başkanı Mehmet Hilmi Güler mahkeme kararlarına uymama konusunda ısrarını sürdürerek suç işliyor. Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin adı Ordu Beton Belediyesi oldu. Kumsallar, yeşillikler yok ediliyor" dedi.

Ertuğrul Gazi Gönül ile CHP Ordu Milletvekili Dr. Mustafa Adıgüzel, Tayfur Gürsoy Parkı’nda yapılan çalışmaları yerinde inceledi. Gönül, "Bizler yapılan işlerin güzelliğinden, çirkinliğinden önce hukuksal ve meşru olup olmamasına bakıyoruz. Yasadışı olan ancak güzel yapılan bir iş meşru ve doğru değildir" dedi.

Gönül, mahkeme kararının ardından çivi bile çakılmaması gerektiğini belirterek "Oysa OBB, önce parka bir büfe yerleştirdi, özele devretti. Şimdi de kıyıdaki duvarı yıkarak kumsala 4 metre daha girerek genişletme yapıyor. Duvarı yıkmadan bozuk yerler varsa düzenleme yapılabilir ama böyle değil. Çalışması yasak olan yerde bunu yapmak, yargı kararını tanımamaktır ve suçtur. Bu konuda davanın devam ettiği mahkemeye ek suç duyurusu yapacağız" diye konuştu.

Öne Çıkanlar