ORC Araştırma: AKP ve MHP'nin oylarının toplamı yüzde 50'nin altında

ORC Araştırma: AKP ve MHP'nin oylarının toplamı yüzde 50'nin altında
Ankete göre sadece dört parti seçim barajını geçiyor.

ORC Araştırma şirketinin, "Türkiye'de bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" anketine göre Cumhur İttifakı'nı oluşturan AKP ve MHP yüzde 50'nin altında kalıyor ancak yine de Meclis'te çoğunluğu sağlıyor.

 28 Haziran seçimlerinin sonucuna en yakın tahmini yapan ORC'nin  anketine göre sadece 4 parti yüzde 10'luk seçim barajını aşabiliyor, HDP ise barajın altında kalıyor.

ORC, çalışmanın 26 Kasım-01 Aralık 2020 tarihleri arasında 42 ilde 3.820 kişi ile yüz yüze anket görüşmesi yöntemiyle yapıldığını belirtti. Şirketin, "Türkiye'de bu pazar seçim olsa hangi partiye oy verirsiniz?" sorulu anketine göre ilk 5'e giren siyasi partilerin oy oranları AKP yüzde 36,1, CHP yüzde 25,4, MHP yüzde 12,7, İYİ Parti yüzde 10,4 ve HDP yüzde 9,3 olarak açıklandı.

DEVA VE GELECEK'İN OY ORANI 

AKP'den ayrılan Ali Babacan'ın kurduğu Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA)'nin oy oranı yüzde 1,9 olarak açıklanırken, eski Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun başkanı olduğu Gelecek Partisi'nin yüzde 2,5, Saadet Partisi'nin ise yüzde 1,1 oy aldığı belirtildi.

Sonuçlara göre Cumhur İttifakı'nı oluşturan AKP ve MHP'nin oy oranları toplamda yüzde 48,8'e ulaşırken Meclis'te çoğunluğu sağladığı görülüyor. Millet İttifakı'nı oluşturan CHP ve İYİ Parti'nin oy oranları ise toplamda yüzde 35,8'de kalıyor. Ankete göre İyi Parti Meclis'e girerken (yüzde 10,4), HDP yüzde 9,6 oy alarak barajı geçemiyor. (HABER MERKEZİ) 

Öne Çıkanlar