Yasaklanan Onur Haftası pikniğine polis müdahale etti: 1 kişi gözaltına alındı

Yasaklanan Onur Haftası pikniğine polis müdahale etti: 1 kişi gözaltına alındı
İstanbul LGBTİ+ Onur Haftası komitesinin çağrısıyla Maçka Parkı'nda piknik yapan LGBTİ+'lara polis müdahale etti.

Adalar Emniyeti’nin ardından Şişli Kaymakamlığı da Onur Haftası kapsamında gerçekleştirilecek pikniği yasakladı. Yasak kararı büyük tepki çekerken, yurttaşlar pikniğin yapılmasının planladığı Maçka Parkı’na gitti. Parka, gökkuşağı rengini taşıyan hiçbir materyal alınmadı. Polis, piknik yapmak isteyen LGBTİ+'lara müdahale etti, bir kişiyi gözaltına aldı.

Onur Haftası Komitesi sosyal medyadan engeli duyurdu ve dayanışmaya çağırdı:

Şişlili ‘yetkililer’ de Adalılara özenmiş, pikniğimizi yasaklamışlar. Yetmemiş, Şişli sınırları içinde 30 gün boyunca yapacağımız tüm etkinlikleri yasaklamışlar. Koskoca park, oturup yemek yiyip güllüm alıkacağız. Neyi yasakladılar, nasıl yasaklıyorlar anlamadık. Vegan yemeklerimizle park yolundayız. Herkesi bekliyoruz. Yalnız kalmayalım, sarılalım.

YASAK 30 GÜNLÜK

Kaos GL’de yer alan habere göre, Şişli Kaymakamlığı, "Milli güvenlik, kamu düzeni, suç işlenmesinin önlenmesi" bahanesiyle Onur Haftası kapsamında düzenlenebilecek tüm etkinliklerini 30 gün boyunca yasakladı. Karar, açıkça duyurulmadı ancak Onur Haftası Komitesi’ne polis tarafından yazılı olarak tebliğ edildi.

POLİS GÖKKUŞAĞI MASKELERİNİ PARKA SOKMUYOR

Kaymakamlık yasağının Onur Haftası’na tebliğ edilmesiyle birlikte polis parkı abluka altına almaya başladı. Gökkuşağı maskeleriyle parka girişleri engelleyen polis bir yandan da çanta araması yapıyor.

POLİS MÜDAHALE ETTİ

Polis Maçka'da piknik yapan LGBTİ+'lara müdahale etti, bir kişiyi gözaltına aldı. Aynı zamanda çok sayıda kişi darp edildi. 

YASAĞA KARŞI SOSYAL MEDYADA KAMPANYA: #PİKNİKYASAKLANAMAZ

Kaymakamlığın keyfi ve ayrımcı yasağına karşı sosyal medyada #PiknikYasaklanamaz kampanyası başladı. Çok sayıda sosyal medya kullanıcısı ayrımcı yasağa karşı seslerini yükseltiyor.

"Dağılıyoruz" diyerek parkın her yerinde pikniklerini yapan LGBTİ+’lar sosyal medyada paylaşımlarda bulunuyor.

Öne Çıkanlar