'Önlemleri ay sonuna kadar göreceğiz'

'Önlemleri ay sonuna kadar göreceğiz'
Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem, kur ile ilgili gerekli önlemlerin önümüzdeki dönemde atılacağını belirterek, "Nisan sonuna kadar bunları göreceğiz" dedi.

EKONOMİ - Cumhurbaşkanı Ekonomi Başdanışmanı Cemil Ertem, son günlerdeki ekonomi gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Kur tarafında önemli olanın oynaklık olduğunu belirten Ertem, TRT Haber canlı yayınında yaptığı açıklamada, "Bu konuda gerekli adımlar önümüzdeki dönemde atılacak, nisan sonuna kadar bunları göreceğiz" dedi. Ertem, şimdilik dövizle borçlanmaya sınır gibi bir kısıtlamanın getirileceğini düşünmediğini dile getirdi.

BORÇ YAPILANDIRMAYA GİTMELERİ ETİK DEĞİL

Gündemdeki şirketlerin 'borç yapılandırma'sı konusuna da değinen Ertem, "Holdinglerin vadesi gelmemiş borçlarını yapılandırmaya gitmesi etik değil" eleştirisinde bulundu. 

Ertem, "Merkez Bankası enflasyon konusunda kararlı duruşunu gösteriyor. Banka enflasyonu hedef almaya devam edecek" diye konuştu ve ekledi:

"Hazine şunu yapacak, Merkez Bankası şunu yapacak diye haber yapmak spekülatif oluyor, piyasayı etkiliyor, bu dönemde doğru haber yapılması herkes için iyi olacaktır diye düşünüyorum."

NEFES DEĞİL, İYİLEŞTİRME KREDİLERİ DİYELİM

Türkiye'nin bütün makroekonomi verilerinde iyileşme olduğunu ve ihracatın tempolu bir şekilde artmaya devam ettiğini ifade eden Ertem, "Nefes Kredisi çok iyi gidiyor, faizler de düşmeye başladı. Bu tür adımlar çoğaltılmalı ama adının nefes olmaması lazım, İyileştirme Kredileri diyelim" diye konuştu.

KGF geri dönüşlerinin iyi olduğunu ve yaklaşık 90 milyar TL'yi geçen bir dönüş ile karşı karşıya olduklarını söyleyen Cemil Ertem büyüme rakamlarına da değinerek, "2018 ilk çeyrekte büyümenin yüzde 7,4-7,5 olmasını bekliyoruz. Bütçe dengesi kapsamlı büyümeyi destekleyen ve ikisi arasında doğru korolasyonu gerçekleştiren bir yerde gerçekleşiyor. Bütçede gelir tarafında çok ciddi iyileşme var. Hazine'nin şu andaki nakit rezervi 2018, 2019'da yetecek durumdadır, hatta 2018'de hiç borçlanmasına bile gerek yoktur" dedi.

Ertem, önümüzdeki dönemde hem sendikasyon tarafından hem de diğer anlamda bankacılık sektöründe hiçbir sorun yaşanacağını düşünmediğini belirtti.

Öne Çıkanlar