AKP'li belediye önce temel attı sonra ihaleye çıktı

AKP'li belediye önce temel attı sonra ihaleye çıktı
Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin, kentin Aktif Karbon Üretim tesisinin ihalesi düzenlenmeden temel atma törenini gerçekleştirdiği tespit edildi.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı AKP'li Hilmi Güler, 19 Temmuz günü 3 bin 400 metrekare alan üzerine inşa edilecek olan ve ilk etapta 22 bin ton fındık kabuğundan 2 bin 200 kilogramlık aktif karbon üretileceği belirtilen "Aktif Karbon Üretim Tesisi" için temel atma töreni düzenledi. Görkemli bir şekilde yapılan temel atma töreninde konuşan Güler, "600 bin ton fındıktan 300 bin ton kabuk çıkıyor. Biz önceden bu fındık kabuğunu yakıyorduk. Şimdi 22 bin ton kabuğu alacağız bundan 2 bin 200 kilogramlık aktif karbon yapacağız" diyerek tesisin tanıtımını yaptı.

CHP Ordu Milletvekili Mustafa Adıgüzel ise, tesislerin yapımı için 8 Temmuz’da ihaleye çıkıldığını ancak daha sonra bu ihalenin iptal edildiğini söyleyerek, "Buranın ihalesi 19 Ağustos yani bir hafta sonraya ilana çıktı" dedi.

‘BUNUN ADI İHALEYE FESAT KARIŞTIRMAKTIR’

Sözcü’nün haberine göre "3 hafta önce temelini attıkları yerin ihalesi, 1 hafta sonra yapılacak" diyen Adıgüzel, şunları söyledi: "Önce işi veriyorlar arkasından ihaleyi yapıyorlar. Yani işin sahibi belli ihaleyi de prosedür olarak yapıyorlar. Kardeşim böyle yapmayın. Açıkça her şeyi dağıtın. Belediyenin çadır tiyatrosu devam etmektedir halkla alay edilmektedir."
Olayı Meclis’e taşıdıklarını da belirten CHP’li Adıgüzel "TBMM'ye sorduk, henüz bir cevap gelmedi. Bu, ‘siz yapın kardeşim arkadan biz mevzuatı, kanunu yetiştiririz’ anlayışının aynısı. Daha önce ihalesi iptal edilen yerin ihalesi, temel atma töreninden 1 ay sonra yapılacaktır" diye konuştu.

Adıgüzel bunun ‘ihaleye fesat karıştırma’ yöntemi olduğunu ifade etti.

Öne Çıkanlar