Omicron varyantının yeni semptomu ortaya çıktı: Gözü etkiliyor

Omicron varyantının yeni semptomu ortaya çıktı: Gözü etkiliyor
İngiliz bilim insanları Omicron varyantının iki yeni 'garip' semptomunun ortaya çıktığını duyurdu.

Bilim insanları Omicron varyantının önceki Covid-19 türlerine göre daha farklı semptomlar gösterdiğini belirtiti. İngiliz yetkililer öksürük, burun akıntısı ya da boğaz ağrısının yanı sıra Omicron varyantı tespit edilen kişilerde iki yeni ve "garip" belirti ortaya çıktığını duyurdu. İngiliz bilim insanları, son bir ay içerisinde Koronavirüsü teşhisi konulan hastalarda saç kaybı ve konjonktivit belirtileri ortaya konulduğu belirtildi.

Sözcü’nün aktardığı haberde bilim insanları Omicron varyantının halk arasında "pembe göz" olarak da bilinen konjonktivite sebebiyet verdiğini söylerken bu varyantın gözde bulunan ACE2 enzimlerini etkilediğini dile getirdi.

Öte yandan Amerikan Dermatoloji Birliği Akademisi de Covid-19’un son dönemde öne çıkan semptomlarından birinin de saç dökülmesi olduğunu duyurdu.

KONJONKTİVİT NEDİR?

Halk arasında pembe göz ya da kırmızı göz hastalığı olarak bilinen konjonktivit, gözdeki şeffaf dokunun ve göz kapaklarının iltihaplanması olayına denir. Bu rahatsızlık gözde kanlanmaya yol açtığı için kırmızı göz ya da pembe göz olarak adlandırılır.

Öne Çıkanlar