Ömer Çelik: Şiddetin önlenmesi politik tercih değildir, ahlaki zorunluluktur

Ömer Çelik: Şiddetin önlenmesi politik tercih değildir, ahlaki zorunluluktur
AKP Sözcüsü, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi nedeniyle yapılan eleştirilere cevaben 'Birçok çeşitli eleştiriler var. İyi niyetli olan eleştirilerin hepsine saygı duyuyoruz' dedi.

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesinde usule ilişkin bir sorun olmadığını savundu. Çelik, "Hepimizin odaklanması gereken konu, kadınların kazanımlarının daha çok nasıl artacağıdır, kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili daha çok ne yapacağımız konusudur. Kadınların kazanımlarının artması ya da şiddetin önlenmesi politik bir tercih değildir, ahlaki bir zorunluluktur" dedi.

Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Tayyip Erdoğan başkanlığında AKP MKYK'nın ilk toplantısı yapıldı. Yeniden Parti Sözcüsü seçilen Ömer Çelik, toplantı sonrasında açıklama yaparak yeni seçilen Merkez Yürütme Kurulu üyelerini açıkladı.

Cumhurbaşkanı Kararı ile İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesi ile ilgili usule yönelik eleştirilerin anımsatılması üzerine Çelik, "Usulüne ilişkin bir problem yok, hukukçu arkadaşlar bunu açıkladılar. Burada önemli olan, egemen bir devlet olarak Türkiye bu hakkını kullanmıştır" yanıtını verdi.

'POLİTİK BİR TERCİH DEĞİL, AHLAKİ BİR ZORUNLULUK'

Çelik, "Hepimizin odaklanması gereken konu, kadınların kazanımlarının daha çok nasıl artacağıdır, kadına şiddetin önlenmesiyle ilgili daha çok ne yapacağımız konusudur. Kadınların kazanımlarının artması ya da şiddetin önlenmesi politik bir tercih değildir, ahlaki bir zorunluluktur. Siyaset kurumu, hükümet bunu farklı enstrümanlarla yapabilir. Enstrümanların değişmesi bu hedeften, hattan ayrıldığı anlamına gelmiyor. Burada çok netiz. Kadın haklarını güçlü şekilde savunuyoruz. Bunu ahlaki bir zorunluluk olarak görüyoruz" diyerek İstanbul Sözleşmesi'nin feshedilmesini değerlendirdi. 

'KADINLAR İNSANDIR, BİZ DE İNSANOĞLU'

Kadınların bir insanlık mücadelesi verdiğini ifade eden Çelik, "Çünkü kadınlar insandır biz de insanoğlu. Bu konudaki birçok çeşitli eleştiriler var. Bir kısmının iyi niyetli olduğunu biliyoruz. Acaba bir kayba mı uğranır, elimizdeki kuvvetli bir enstrümanı kaybetmiş mi oluruz gibisinden yaklaşımları da okuyoruz, değerlendiriyoruz. İyi niyetli olan eleştirilerin hepsine de saygı duyuyoruz" dedi. 

'CUMHURBAŞKANIMIZIN TAKDİRİNDE'

Çelik, kabine değişikliği olup olmayacağına ilişkin sorulan soruya ise, şu karşılığı verdi: "Cumhurbaşkanlığımızın takdirinde bir konu. Benim onunla ilgili var ya da yok demem, şu tarihte olacak demem söz konusu değil. Bu tip durumlardaki bütün tahminler boşa çıkar. Ne zaman ve nasıl yapılacağı Cumhurbaşkanımızın takdirindedir. Listelerin de her zaman yanlış, uydurma olduğunu hepiniz görmüşsünüz." (ANKA)

Öne Çıkanlar