Ölümlerin yaşandığı Silivri Cezaevi'nde baskılar sürüyor: Açlık grevi başlatıldı

Ölümlerin yaşandığı Silivri Cezaevi'nde baskılar sürüyor: Açlık grevi başlatıldı
Silivri Cezaevi’nde tutuklu olan İbrahim Dinçer, ailesine cezaevinde baskı ve hak ihlallerine maruz kaldıklarını anlatarak, baskılara karşı açlık grevi yapıldığını aktardı.

İşkence, tehdit ve ölüm haberlerinin geldiği Silivri 7 Nolu Cezaevinde baskıların sürdüğü, 2 tutuklunun yaşananları protesto etmek için 10 günlük açlık grevi eylemine başladığı bildirildi.

Silivri 7 No’lu L Tipi Kapalı Cezaevi’nde tutuklu İbrahim Dinçer, 13 Nisan’da ailesiyle yaptığı kapalı görüşte, cezaevinde baskı ve hak ihlallerine maruz kaldıklarını anlattı.

‘GARDİYANLAR ÖLÜMLE TEHDİT ETTİ’

15 yıl hapis cezası verilen ve 4 yıldır cezaevinde bulunan Dinçer’in annesi Şehnaz Dinçer, görüşmede oğlunun gardiyanlar tarafından ölümle tehdit edildiğini söylediğini aktardı. Anne Dinçer, "Cezaevinde zulüm yapıyorlar. Oğlum yemeklerin az verildiğini, spora çıkarılmadıklarını, sözlü tacizlerde bulunduklarını ve baskıların olduğunu söyledi" diye belirtti.

2 TUTUKLU BASKILARA KARŞI AÇLIK GREVİNDE

Anne Dinçer, başka tutukluların da ailelerine aynı ihlalleri yaşadıklarını anlattığını aktararak, Silivri 7 Nolu’da bulunan Murat Akın ve Metin Orman adlı iki tutuklunun ihlallere karşı 16 Nisan itibariyle 10 günlük açlık grevi eylemi başlattıkları bilgisini paylaştı.

NE OLMUŞTU?

Silivri 5 No'lu L Tipi Kapalı Cezaevi'nde tutuklu olan Ferhan Yılmaz, kalp krizi geçirdiği iddiasıyla kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetmişti. İnsan Hakları Derneği, Yılmaz’ın gördüğü baskı ve işkence sonucu yaşamını yitirdiğini duyururken, Adalet Bakanlığı, Yılmaz'ın kalp durması nedeniyle vefat ettiğini iddia etmişti.

Cenazeyi teslim alan Yılmaz ailesi, Ferhan'ın vücudunda çok sayıda darp izi olduğunu, ona işkence edildiğini belirterek, ölümünden cezaevi idaresini sorumlu tuttu. Silivri Cumhuriyet Başsavcılığı ise yazılı bir açıklama ile Ferhan Yılmaz'ın bedeni üzerinde tıbbi müdahale sırasında oluşabilecek semptomlar dışında herhangi bir darp, cebir, kesici, delici alet izine rastlanmadığı savunuldu.

Yetkililerin sessiz kaldığı ölümlerde tutuklular ve yakınları gardiyanların cezaevindekileri intihara teşvik ederek ölüme sürüklediğini aktarırken, hak örgütleri de cezaevlerinde baskı ve şiddettin gittikçe artığına dikkat çekti.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar