Ölüm orucundaki Sibel Balaç, annesiyle bile görüştürülmüyor

Ölüm orucundaki Sibel Balaç, annesiyle bile görüştürülmüyor
Balaç'a verilen görüş yasağı nedeniyle kızıyla görüştürülmeyen anne Nuray Balaç, 'Belki kızımı son kez görecektim. Bunu bir anneye neden yaparlar?' dedi.

Adil yargılanma talebiyle 29 Aralık 2021’de ölüm orucuna başlayan Sibel Balaç'a verilen 48 aylık görüş yasağı nedeniyle aile görüşü yapılamıyor. Balaç'ın annesi Nuray Balaç, kızının sağlık durumunun kötüye gittiğini, bir an önce bu cezaya son verilmesini istiyor.

Kızını cezaevinde ziyaret etmek isteyen Balaç, görüşün engellenmesine dair "Belki kızımı son kez görecektim" diyerek "yetkililerin vicdanına" seslendi.

CEZAEVİ MÜDÜRÜYLE GÖRÜŞMEK İSTEDİ

Ankara Sincan Kadın Cezaevi’nde bulunan eski öğretmen Sibel Balaç ölüm orucunun 244'üncü, Gökhan Yıldırım ise 238'inci gününde.İki mahpusun sağlık durumları gün geçtikçe kötüleşiyor. Duvar'dan Hacı Bişkin'in aktarımına göre, Sibel Balaç'ın annesi Nuray Balaç, kızını görmek için cezaevine gitti ancak kızına verilen görüş yasağı nedeniyle görüştürülmedi.  "Belki kızımı son kez görecektim" diyen Balaç, cezaevi müdürüyle görüşmek istese de bu talebi yerine getirilmedi. 

'BİR ANNENİN HAYKIRIŞINI DUYUN'

Nuray Balaç şunları söyledi: "Kızımın sağlık durumu kötü. Koğuş arkadaşları kendisine yardım ediyor. Tek başına duş bile yapamıyor. Kızım beni dün arayarak, 'anne beni görmeye gelecek misin?' diye sordu. Ben de 'evet' dedim. Birkaç kez cezaevini müdürünü aradım ama bir türlü ulaşamadım. Beni arayacaklarını söylemelerine rağmen aramadılar. Belki kızımı son kez görecektim. Bunu bir anneye neden yaparlar? Olan hep fakirin çocuğuna olur. Yetkililerin vicdanlarına sesleniyorum: Kızımı serbest bırakın onun bir suçu yok. Kızımı görmek istiyorum. Bir annenin haykırışını duyun."

Öne Çıkanlar