Oluç: HDP politikalarıyla Türkiye'nin geleceğini belirleyen bir partidir

Oluç: HDP politikalarıyla Türkiye'nin geleceğini belirleyen bir partidir
HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç, 2020 yılının en geç Mart ayında yapacakları olağan genel kongreye kadar 'örgütleme hamlesini tamamlayacağız' dedi.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Milas İlçe Örgütü, 3’üncü Olağan Kongresi ile yeni yönetimini belirledi. Kongreye HDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve Parti Meclis (PM) üyeleri katıldığı kongrede Saruhan Oluç HDP'nin 5 yıllık geçmişinde karşılaştıkları baskıları hatırlatırkan partinin gelecek planlarını da anlattı.

'YENİDEN ÖRGÜTLENME HAMLESİ BAŞLATTIK'

Yeni dönemin HDP açısından bir örgütlenme hamlesine dönüşeceğini belirten Oluç, HDP’nin 2014 yılından bugüne kadar 8 seçim atlattığını, her seferinde de başarıyı artırarak çıktıklarını söylerken partinin eksikliklerini de dile getirdi:

"Her seferinde daha iyi sonuçlar alarak o seçimi atlattık. Ama hep bir eksikliğimiz oldu. Eksiğimiz neyse onu tamamlama dönemine girdik. İl ve ilçe örgütümüzü güçlendirmek. Eksikliğimiz kadın meclisimizi ve gençlik meclisimizi güçlendirmek, yeniden örgütlemek ve yeniden örgütlememizi ve yerel örgütlerimizi güçlü kılmak. Onun için örgütlenme hamlesini başlattık. Bu örgütlenme hamlesini adım adım bu aylarda sürdüreceğiz. 2020 yılının Şubat ve ya Mart ayında yapacağımız olağan genel kongrede bu örgütleme hamlesini tamamlayacağız."


Milas İlçe Örgütü Kongresi'neHDP Grup Başkanvekili Saruhan Oluç ve Parti Meclis üyeleri katıldı

‘ÇÖKTÜRME' PLANLARI BOŞA ÇIKTI’

HDP’nin son 3 senesinde çok ağır saldırılara uğradığını belirten Oluç, yapılan saldırılarla AKP iktidarının ve devletin 'çöktürme' planını ortaya koyduğunu söyledi.' Çöktürme' planı doğrultusunda HDP’nin ortadan kaldırılmasının amaçlandığını ifade eden Oluç, "Biz bu süre boyunca bu çöktürme planını başarısızlıkla sonuçlandırmayı sağladık. 2018’de yapılmış olan 24 Haziran milletvekili seçimlerinde il ve ilçedeki seçmenlerle Meclise güçlü bir şekilde girerek Çöktürme Planını başarısızlıkla sonuçlandırdık. Bizi yerel yönetimlerden tasfiye etmek istediler. Özellikle Kürdistan bölgesinde yerel yönetimlerden tasfiye edip yerel yönetimleri ele geçirmek istediler. Bunu kayyumlarla da bir dönem yapmaya çalıştılar. Sandıktan kazanamadıklarını kayyumlar atayarak sağlamaya çalıştılar. 31 Mart yerel seçimlerine özellikle Kürdistan coğrafyasında elde etiğimiz sonuçlarla birlikte bizlerin yerel yönetimlerden tasfiye etmek isteyenlerin sürecini de boşa çıkarmış olduk. Halk iradesine siyasi paritesine sahip çıktı. HDP bütün kurum ve kuruluşlarıyla ve birleşenleriyle birlikte bu saldırı dönemini atlatmış oldu" diye ifade etti.

'KADINLAR MÜCADELENİN EN ÖN SAFLARINDA YER ALDILAR'

AKP ve MHP iktidarının saldırılarının bitmeyeceğini ifade eden Oluç, HDP’nin bir kadın partisi olduğunu söyledi. HDP’nin kadın meclisinin güçlü olmak zorunda olduğunu dile getiren Oluç, "Dolayısıyla kadın arkadaşlarımız kadın meclisini, örgütlüğünü artırma konusunda en kararlı duruşu gösteriyor. Kadınlar mücadelenin en ön saflarında yer aldılar. Ne zaman ki beyaz tülbentli anneler sokağa indiler barış ve eşitlik için mücadelenin başına geçtiler, işte açlık grevleri o zaman kazanıldı. Sonunda bir başarı elde edildi. HDP’nin gençlik meclisinin güçlü olması demek gelecek açısından da önemlidir. Gençlik meclisinin güçlü olması demek HDP’nin geleceğe umutla bakması demektir. Dolasıyla HDP gençlik meclisi daha büyük önem taşımaktadır" dedi.

'HDP TÜRKİYE'NİN GELECEĞİNİ BELİRLEYEN BİR PARTİDİR'

HDP’nin Türkiye partisi olduğunu vurgulayan Oluç, politikasıyla da Türkiye'nin geleceğini belirlediğini söyledi:

"HDP politikasıyla Türkiye’nin geleceğini belirleyen bir partidir. Türkiye’de eksikliği en fazla hissedilen şey yargıdır. Gelin köklü yargı reformu sağlayalım. Bu adımları atarak Türkiye’de anti demokratik olarak da bütün ceza yasalarındaki maddeleri temizleyerek infaz yasasını düzelterek, haksız ve hukuksuz yere cezaevinde tutulanları, başta eş genel başkanlarımız Selahattin ve Figen olmak üzere bütün vekillerimizle adaletin sağlanacağı bir yargı yapalım dedik. Dün dedik bugün de diyoruz yarın da diyeceğiz. İşte bunun gerçekleşebilmesi için örgütleme hamlemizin başarılı olması gerekiyor. İşin anahtarı elimizde ve biz anahtarı doğru kullanırsak kapalı olan bütün kilitleri teker teker açabiliriz. Türkiye’de demokrasinin, özgürlüğün, eşitliğin ve adaletin gerçekleşmesi için lokomotif güç olma imkanına sahip oluruz."

‘ATEŞ OLUP KENDİNİZİ YAKIN’

Sözlerini "AKP ve MHP ittifakı demek Türkiye’nin içeride ve dışarıda savaş ve çatışma politikası demektir" diyerek sözlerini sürdüren Oluç, Ortadoğu’nun kazan gibi kaynadığına dikkat çekti.

Türkiye’nin üzerine düşenin demokrasi ve barış anlayışı ile model olması gerektiğini belirten Oluç, "Barış, demokrasi ve adalet anlayışı ile model olmuyorlar. Savaşla model olmaya çalışıyorlar. Böyle bir anlayışın bölgeye barış getirmesi mümkün olabilir mi? İttifakın küçük ortağı dün çıktı esip gürlüyor. Fırat’ın doğusuna ateş olup düşelim diyor. Orada kim yaşıyor Kürt halkı yaşıyor. Siz Fırat’ın doğusuna ateş olup düşerseniz Türkiye’de yaşayan akrabaların da yüreğine ateş düşürmüş olursunuz. Bu nasıl bir saldırganlık anlayışıdır. Siz ateş olup kendiniz yakın insanların geleceğini umutlarını yakmayın. Kendi kendisiniz yakın insanlara daha fazla zarar vermeyin. Bu iktidar Kürt düşmanlığından vazgeçene kadar biz asla bir an bile gözümüzü kırpmayacağız. Barış, özgürlük, eşitlik mücadelesinden geri durmayacağız" dedi.

'SUÇA ORTAK OLMAYACAĞIZ DEMEK SUÇ DEĞİL'

Barış İçin Akademisyenlerin "suça ortak olmayacağız" bildirisine imza attıkları için maruz kaldıkları haksızlıklara değinen Oluç, sözlerini şöyle tamamladı: "Akademisyenler bu bildiriye imza attılar diye hapse atınız ve bir kısmının yargılaması hala sürüyor. İşlerinden etiniz. Ama ne oldu Anayasa Mahkemesi ‘bu suça ortak olmayacağız bildirisine imza atmak suç değildir’ dedi. Biz en başından beri diyoruz. Barış istemek suç değildir. Barış istemenin suç olmadığı bir kez daha ortaya çıktı."

Konuşmanın ardından tek liste ile gidilen seçimde, HDP Milas İlçe eşbaşkanlığına Ferdi Demir ve  Nasibe Birkan seçildi.

(MEZOPOTAMYA AJANSI)

Öne Çıkanlar