Okullar birleştirilince ders saatleri uzadı; veliler ayağa kalktı

Okullar birleştirilince ders saatleri uzadı; veliler ayağa kalktı
İzmir'de birleştirilen okullar nedeniyle bazı okulların geç saatlere kadar eğitime devam etmesine tepki gösteren öğretmen ve veliler, ders saatlerinin 30 dakikaya düşürülmesini istedi.

Eğitim ve Bilim Emekçileri Sendikası (Eğitim Sen) İzmir 2 No’lu Şube, birleştirilen okullar nedeniyle okulların geç saatlere kadar sürmesine tepki göstermek amacıyla Çiğli Ahmet Adnan Saygun Meslek Lisesi önünde basın toplantısı düzenledi. "Öğrencilerimizi karanlığa teslim etmeyeceğiz" pankartının açıldığı açıklamada "Ders süreleri 30 dakikaya düşürülsün" ve "Birleştirilmiş okullar sağlığa zararlıdır" dövizleri taşındı. "Direne direne kazanacağız" ve "Karanlığa teslim olmayacağız" sloganlarının atıldığı açıklamaya çok sayıda veli ve öğrenci de destek verdi.

Mezopotamya Ajansı'nın aktarımına göre, kitle adına basın metnini Eğitim Sen İzmir 2 Nolu Şube Başkanı Veysel Beyazadam okudu.

Yetkililerin halkın taleplerini görmezden geldiğini belirten Beyazadam, "Çözüm noktasında derslerin 30 dakikaya düşürülmesini talep ettik. Yaşanacak sıkıntıları dile getirmemiz rağmen, bugün bu karanlıklara terk etmiş durumdayız. Taleplerimizin karşılanması için burada bir kaza olması mı gerekiyor? Buradan bir kez daha sesleniyoruz, öğreneceğimizi karanlığa teslim etmeyeceğiz" dedi.

‘KARANLIKTA GİDİP GELİYORLAR’

"Sabahın köründe okula gelen bu çocuklar akşamın bu saatinde evlerine güvenle gidebilecek mi" diye soran Beyazadam, karar alıcıların bu sorunları duymazdan geldiğine dikkati çekti. Bazı öğrencilerin Foça, Aliağa gibi ilçelere gittiğini söyleyen Beyazadam, "Çocuklar ancak 23.00'de evlerine gidebiliyorsa bu mudur eğitim? Temizlik görevlileri 22.00'ye kadar temizlik yapmaya mahkum mudur? Her ne kadar yönetenler sadece dinleyip, 'elden ne gelir' deseler de bir kıymeti yoktur. Bu çocuklar bizim geleceğimiz ise bu duruma sessiz kalamayız. İktidarın İzmir'de ki yetkililerine sesleniyor, artık yeter diyoruz. İlla telafisi olmayan bir kazaya mı ihtiyaç var?" diye konuştu.

Açıklama sloganlarla son buldu.

Öne Çıkanlar