Okmeydanı'nda kentsel dönüşüme karşı çıkan yurttaşlara silahlı tehdit

Okmeydanı'nda kentsel dönüşüme karşı çıkan yurttaşlara silahlı tehdit
Okmeydanı Fetihtepe Mahallesi'nde aralarında AKP’lilerin de bulunduğu iddia edilen bir grup, mahalle sakinlerini tehdit etti.

Okmeydanı Fetihtepe mahallesi sakinleri, bir grup silahlı kişi tarafından evlerinden çıkmaları yönünde tehdit edildi. Mahalle sakinleri karakola giderek kendilerini tehdit eden şahıslardan şikayetçi oldu. 

Olay 18 Nisan günü, Okmeydanı Fetihtepe mahallesinde yaşandı. Kendilerini belediye meclis üyesi olarak tanıtan ve silahları bulunan 10-15 kişilik grup, evlere giderek kentsel dönüşüm kapsamında konutların boşaltılmasını istedi. Mahalle sakinlerinin duruma tepki göstermesi sonrası arbede yaşanırken, gruptan bazı kişiler silahlarını göstererek tehdit etti. Yaşanan gerginliği yerinde incelemek üzere CHP İstanbul Milletvekili Yüksel Mansur Kılınç, CHP Beyoğlu Meclis üyeleri ve İyi Parti Meclis üyeleri ile birlikte mahalleyi ziyaret etti. Kılınç, kentsel dönüşümün mülk sahiplerinin rızasıyla gerçekleştirilmesi gerektiğini ancak Fetihtepe'de zor kullanma ve tehdide varan ifadelerin olduğunu vurguladı. 

BAYRAMA KADAR EVLERİN BOŞALTILMASI İSTENİYOR

Kentsel dönüşüm kapsamında kiracıların bayrama kadar evlerinden çıkmalarının istendiğine dikkat çeken Kılınç, "Aksi takdirde kira yardımından yararlanamayacakları söyleniyor" dedi. Belediye meclis üyelerinin ikna odası kurarak, kiracıları ikna etmeye çalıştığını kaydeden Kılınç yaşananlarla ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’u uyardı: "Halkın istemediği, halkın rıza göstermediği, halkın tarafı olmadığı, mahalle temsilcilerinin, İstanbul Büyükşehir Belediye yönetiminin içinde bulunmadığı bir çalışma bırakın başarılı olmayı, burada gerginliğe neden olmaktadır." 

'GERGİNLİKTEN BAKAN KURUM SORUMLU'

Fetihtepe mahallesinde doğan biri olarak mahalleyi iyi bildiğinin altını çizen Kılınç, daha önce de konuyla ilgili Bakan Kurum'a ulaşmaya çalıştığını anlatarak şunları söyledi: "Ama Bakan Kurum bunları dinlemedi. Şimdi söylüyorum; burada bir zor uygulanıyor, halkın üzerinde tehdit var. İşin sahibi sensin. Buradaki gerilimden doğrudan Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum sorumludur. Gerginliğe neden olan ve silah gösterdiği ifade edilen kişilerin kimler olduğunun, sokağa çıkma izinlerinin bulunup bulunmadığının, silahlarının ruhsatlı olup olmadığının incelenmesi için İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’yu da göreve davet ediyorum."

'HEPİNİZİN KAFASINA SIKARIZ'

Sözcü’den Özlem Güvemli’nin haberine göre;, Fetihtepe'de yaşayan Ş.K, kendisini tehdit eden ve silah çeken kişilerden karakola giderek şikayetçi oldu. Ş.K, ifadesinde "Yaklaşık 3 haftadır Beyoğlu Belediyesi'ne bağlı çalışanlarca Fetihtepe Mahallesi'ndeki komşularımız rahatsız olmakta, evlerimizin boşaltılması ile alakalı tehditler almaktaydık" dedi. Ş.K., 18 Nisan günü yaşanan olayda da O.N ve C.P isimli şahısların bellerinden silah çıkararak "Hepiniz çıkacaksınız, çıkmamanız durumunda sizi öldürürüz, hepinizin kafasına sıkarız" diyerek hakaret ve tehdit etmeye başladıklarını anlattı.

ALPER TAŞ: ZORBALIKLA KENTSEL DÖNÜŞÜM OLMAZ

Fetihtepe mahallesinde yaşanan anların görüntülerini sosyal medya hesabından paylaşan SOL Parti PM Üyesi Alper Taş "Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi 3550 Ada’da başlarında AKP Meclis Üyelerinin bulunduğu zorbalar Kentsel dönüşüm projesine rıza göstermeyen yurttaşları tehditle evlerinden çıkarmaya zorluyor. Zorbalıkla Kentsel Dönüşüm olmaz..." ifadelerini kullandı. 31 Mar yerel seçimlerinde Beyoğlu ilçesinden belediye başkanı adayı olan Taş'ın paylaştığı görüntülerde yaşanan tartışma sırasında bir kişinin elini beline götürdüğü görülüyor.

Okmeydanı Fetihtepe mahallesi sakinleri, olaydan bir gün önce Beyoğlu Belediyesi meclis üyeleri tarafından ziyaret edilmiş ve kentsel dönüşüm kapsamında evlerini boşaltmaları için ikna edilmeye çalışılmıştı.

Öne Çıkanlar