ÖHD Şenyaşar ailesinin sürdürdüğü Adalet Nöbeti'nde: Ailenin eylemi suç teşkil etmemektedir

ÖHD Şenyaşar ailesinin sürdürdüğü Adalet Nöbeti'nde: Ailenin eylemi suç teşkil etmemektedir
Şenyaşar ailesinin 529 gündür sürdürdüğü Adalet Nöbeti’ne destek veren ÖHD Urfa Şubesi, ‘Ailenin yanındayız’ mesajı verdi.

 Urfa'nın Suruç ilçesinde 14 Haziran 2018 tarihinde AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen Emine Şenyaşar ile katliamdan yaralı kurtulan Ferit Şenyaşar’ın, Urfa Adliyesi önünde 9 Mart 2021’de başlattığı Adalet Nöbeti 529’uncu gününde devam ediyor.

Anne ve oğlu, Sabahın erken saatlerinde Suruç ilçesinde bulunan evlerinden Urfa Adliyesi önüne geldi. Adliye binası girişinde gölgede oturmaları polis tarafından 8 Ağustos’tan bu yana engellenen anne ve oğul nöbeti başlatmak için geldikleri adliye binası önünde polislerin müdahale tehditlerine maruz kaldı. Ardından "Şenyaşar ailesi adalet köşesi"ne gelen aile, Özgürlük İçin Hukukçular Derneği (ÖHD) Urfa Şubesi üyeleri ile birlikte nöbetlerini başlattı.

Mezopotamya Ajansı’nda yer alan habere göre ÖHD Urfa Şubesi yöneticilerinden Sedat Altundağ, Urfa Cumhuriyet Başsavcılığı’nın ailenin adliye önündeki oturma eylemine zorluk çıkardığını belirterek, "Ailenin eylemi suç teşkil etmemektedir. Zira aile daha önce de adliye önündeki eylemlerinden dolayı haklarında açılana soruşturmalarda ‘soruşturmaya yer olmadığı’ kararları almıştır. Aile barışçıl bir şekilde oturma eylemi yapmaktadır" ifadelerini kullandı.

ÖHD olarak ailenin yanında olmaya devam edeceklerini belirten Altundağ, "Ailenin talepleri hala devam ediyor. Ailenin tek isteği adaletin sağlanması. 529’uncu gününde de ilk günkü gibi ailenin yanındayız" dedi.

 

Öne Çıkanlar