OGS için bugün son gün: Köprü ve otoyollarda HGS kullanılacak

OGS için bugün son gün: Köprü ve otoyollarda HGS kullanılacak
Türkiye'de otoyol ve köprülerde Otomatik Geçiş Sistemi kullanımı bu gece yarısı itibarıyla sona erecek. Ücretli geçişler için artık sadece Hızlı Geçiş Sistemi kullanılacak.

Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) kullanımı 31Mart itibarıyla sona eriyor, ücretli geçişler için artık Hızlı Geçiş Sistemi(HGS) kullanılacak. Türkiye'de 1,2 milyon Otomatik Geçiş Sistemi, 15.8 milyon da Hızlı Geçiş Sistemi kullanıcısı olmak üzere 17 milyon abone bulunurken, geçen yıl gişelerde HGS'den 563.1 milyon, OGS'den ise 71.6 milyon geçiş gerçekleşti.

İş yükünün azaltılması ve verimliliğin artırılarak vatandaşlara daha iyi hizmet verilebilmesi adına 31 Mart'tan itibaren iki ayrı geçiş sistemi yerine tek geçiş sistemi uygulamasına geçilecek. Bu kapsamda OGS cihazı olan araç sahiplerine, ilgili bankalar tarafından ücretsiz HGS etiketi veriliyor ve hesapları da HGS'ye dönüştürülüyor.

31 MART'A KADAR KAPATILMAMIŞ OGS CİHAZLARI İPTAL EDİLECEK

OGS cihazının iptalinden önce yapılan ve varsa henüz tahsil edilmeyen geçiş ücreti, kapatılacak OGS hesabındaki bakiyeden tahsil ediliyor.

İşlemden sonra OGS hesabında halen para bulunuyorsa ilgilinin banka hesabına/kredi kartlarına iade ediliyor. İade işlemleri, OGS cihazının iptal tarihinden itibaren 30 gün içinde gerçekleştirilecek.  OGS'den HGS'ye geçiş oranı, dün itibarıyla yüzde 70'i aştı. 31 Mart'a kadar kapatılmamış OGS cihazları iptal edilecek.

Öne Çıkanlar