'Göz göre göre vatandaşı kazıkladılar, paranın üzerine konmak için kelime oyunlarına başladılar'

'Göz göre göre vatandaşı kazıkladılar, paranın üzerine konmak için kelime oyunlarına başladılar'
OGS depozito ücretlerinin iadesinin yapılmamasını Meclis'e taşıyan CHP'li Bulut 'Vatandaştan 'depozito ücreti' adı altına para topladılar, yüz binlerce vatandaşı mağdur ettiler' dedi.

Teknolojik gelişme nedeniyle kullanımdan kaldırılan Otomatik Geçiş Sistemi (OGS) cihazlarının depozito ücretlerinin iadesi yapılmadı. Ulaştırma Bakanlığı’nın "Depozitolar iade edilecek ancak cihaz bedeli ile OGS-HGS arasındaki fiyat farkı iade edilmeyecek" açıklamasını değerlendiren CHP’li Bulut, "Paranın üzerine konmak için kelime oyunlarına başladılar" dedi.

Yurttaş OGS cihazı alırken bankalara çeşitli miktarlarda para ödedi. "85-100 dolar ödeme yaptığını" söyleyenler de bulunurken, 1 milyon 200 bin kişinin depozito ödediğine dikkat çekiliyor. Ancak OGS kaldırılarak yerine HGS getirildi. Yurttaşın bankalara ödediği depozitolar da hâlâ iade edilmedi. Bu konudaki belirsizlik sürerken CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, konuyu Meclis gündemine taşıdı.

Cumhuriyet’in haberine göre Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren CHP’li Bulut, OGS cihazı alanların bankalara ödediği depozito ücretinin iade edilip edilmeyeceği hakkında bilgi istedi. Bulut, OGS ile HGS arasındaki fiyat farkının yurttaşa geri ödenip ödenmeyeceğini de sordu.

‘İKTİDAR, YÜZ BİNLERCE VATANDAŞI MAĞDUR ETTİ’

Ulaştırma Bakanı Karaismailoğlu önergeye verdiği yanıtta, "Depozitolar iade edilecek ancak cihaz bedeli ile OGS-HGS arasındaki fiyat farkı ise iade edilmeyecek" dedi.

Yanıtı değerlendiren CHP’li Bulut, OGS için ödenin depozitoların toplam büyüklüğünün 700 milyon lirayı aştığına işaret ederek şunları söyledi: "Göz göre göre vatandaşı kazıkladılar. Paranın üzerine konmak için kelime oyunlarına başladılar. Vatandaştan depozito ücreti adı altına para topladılar şimdi de bize verdikleri yanıtta depozitonun adı cihaz bedeli oldu. İktidar, yüz binlerce vatandaşı mağdur etti."

Öne Çıkanlar