'Tayyip her zaman kazanır' ifadesi soruşturma konusu oldu

'Tayyip her zaman kazanır' ifadesi soruşturma konusu oldu
Marmara Üniversitesi, final sınavında yer alan ‘Tayyip’e sor’ şıkkı üzerinden algı yaratılmaya çalışıldığını belirtti.

Marmara Üniversitesi’nde öğrencilere yöneltilen final sınavı sorularında AKP'li Cumurbaşkanı Erdoğan'a yönelik göndermeler kullanıldığı öne sürüldü. Üniversiteden yapılan açıklamada, konuya ilişkin soruşturma başlatıldığı belirtildi.

İngilizce İktisat Bölümü Öğretim Üyesi Dr. Bülent N. N.'nin final sınavında Erdoğan’a göndermeli soru sorduğuna ilişkin sosyal medyada iddialar yer almıştı.

‘ALGI YARATILMAYA ÇALIŞILDI’

Marmara Üniversitesi, konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını açıkladı. Açıklama şöyle:

"Marmara Üniversitesi İktisat Fakültesi İktisat Bölümü'nden bir öğretim elemanının 2547 sayılı kanunun 40/a maddesi ile görevlendirildiği Marmara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi'nde, Introduction to Economics I dersinin test olarak yapılan final sınavındaki seçeneklerden bazılarında, Sayın Cumhurbaşkanımızın adına yakışıksız bir biçimde gönderme yapıldığı ve öğrenciler üzerinde algı yaratılmaya çalışıldığı iddiaları üzerine adı geçen hakkında derhal idari soruşturma başlatılmıştır."

'TAYYİP HER ZAMAN KAZANIR'

"Ayakkabı almak istiyorsun ancak çok pahalı. Ne anlama gelir?" sorusunun cevapları arasında, "Tayyip'e sor" şıkkının yer aldığı, "Ticarete kapalı küçük bir kasabada herkes fındık üretiyor. Serbest ticarete kadar kimin refahı artacak?" şeklindeki sorunun cevapları arasında da "Tayyip her zaman kazanır" şıkkının bulunduğu belirtilmişti.

Konuya Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank da dahil olarak sosyal medya hesabından, "Üniversiteleri bir bilim merkezi olarak değil de kokuşmuş ideolojilerinin arka bahçesi görenlerin eğitimden anladığı seviyesizlik ortada. Bu aşağılık politik ağzı rahatça kullanabilmek için hukuka uygun rektör atamalarını dahi militan eylemine çevirenlerin de asıl derdi budur!" açıklaması yaptı.

Öne Çıkanlar