Öğrencilerin kurduğu gezici kütüphane, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü kararıyla parçalandı

Öğrencilerin kurduğu gezici kütüphane, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü kararıyla parçalandı
Gazi Üniversitesi'nde öğrencilerin kurduğu gezici kütüphane (kitap okuma otobüsü), rektörlük kararıyla parçalandı.

Öğrenciler tarafından kitap okuma bilincinin artmasını amaçlayan ve "Okuyan Türkiye" sloganıyla kurulan gezici kütüphane, Gazi Üniversitesi Rektörlüğü'nün kararıyla iş makineleriyle parçalandı. Öğrencilerin, Ankara'da okul okul gezerek ilkokul öğrencilerinde kitap okuma bilincinin artması için etkinlikler düzenlediği otobüs, Rektörlük binasının yanında, öğrencilerin gözü önünde iş makineleriyle parçalandı.

Aykırı Gazete’den Berat Temiz’in haberine göre; Kitap Bankosu Topluluğu öğrencileri, kütüphaneye çevirdikleri otobüsle Ankara'da okul okul gezerek ilkokul öğrencilerinde kitap okuma bilincinin artması için etkinlikler düzenliyordu.

Koronavirüs salgını nedeniyle 2 yıldır kullanılamayan gezici kütüphane, bakımsızlık nedeniyle çalışmamaya başladı. Öğrencilerin taleplerine geri dönüş yapmayan Rektörlük, otobüsü hurdaya ayırdı.

ÖĞRENCİLERİN TALEPLERİ KABUL EDİLMEDİ

Kampüste ya da 30 Ağustos Zafer Parkı, Başkent Millet Bahçesi, Gazi Park gibi uygun bir yere sabitlenmesi ve kullanımına devam edilmesini talep edilen otobüs, Rektörlük binasının yanında, öğrencilerin gözü önünde iş makineleriyle parçalandı.

‘SİZ KAZANDINIZ’

Topluluğun kurucularından Serdar Yetkin yaşananlara sitem etti ve ilk günden beri zorluklarla karşılaştıklarını söyledi:

"İlk günden beri sürekli mobbingle, engeller koyarak, en ufak bir desteği dahi lütfedercesine, kamu kaynaklarını değil de kendi malınızı veriyormuş gibi yaptığınız, kendi imkân ve çabalarımızla yaptıklarımıza dahi köstek olduğunuz bu savaşı siz kazandınız.

Her yeni gelene kendimizi, apaçık olan amacımızı anlattığımız, sanki bu ülkenin insanı, genci, üniversitenin öğrencisi değilmişiz, kendimize oda, araba, otobüs istiyormuşuz gibi destek taleplerimizi utana sıkıla bildirdiğimiz bu on yıllık mücadeleyi siz kazandınız."

Öne Çıkanlar