Oğlunun kemikleri çuvalda teslim edilen anne: Gördüğüm an ben de öldüm

Oğlunun kemikleri çuvalda teslim edilen anne: Gördüğüm an ben de öldüm
2015 yılında Sur'da yaşanan çatışmalarda öldürülen Hakan Arslan'ın kemikleri, 7 yıl sonra bir torbada babasına teslim edildi: Anne Melike Arslan, 'Torbayı görünce ben de öldüm' dedi.

Diyarbakır Sur'da 2 Aralık 2015’te ilan edilen sokağa çıkma yasağında yaşanan çatışmalarda yaşamını yitiren 28 yaşındaki Hakan Arslan’ın kemikleri, 7 yılın ardından babasına teslim edildi. Baba Ali Rıza Arslan, "O kemikleri kucağıma alınca, Diyarbakır kucağıma gelseydi ağırlığını anlamazdım" ifadelerini kullandı.

                                                                                                                                      Anne Melike Arslan - Fotoğraf: Ruşen Takva 

Anne Melike Arslan eşinin kucağında karton kutu içerisinde cenazeyi gördüğü an hissettikklerini, "Gördüğüm an ben de öldüm" ifadelerini kullanarak aktardı. "3-4 gündür aklım başımda değil" diyen anne Arslan, ne söyleyeceğini bilemediğini de dile getirdi.

Serbestiyet'e konuşan baba Ali Rıza Arslan, "Dünyam değişti. Yedi yıl sonra 28 yaşındaki oğlumun cenazesini bir kutu içinde kucağıma alınca, ben bittim" dedi. Oğlunun kemikleri de olsa bir mezarı olduğu için teselli olduğunu söyleyen Arslan; "Bir konuda da diyorum en azından kemiklerini getirip burada mezarını yapabildim. Bu beni teselli ediyor ama üzerinden 3 gün geçmesine rağmen ben bazen kendi kendime durup o torba hala kucağımda zannediyorum."

JANDARMA 'MEZARINI GİTMEDEN KAZDIR' TALİMATI VERMİŞ

Oğlunun cenazesini alıp Erzurum’a doğru yola yeni çıkmışken, aileye jandarma tarafından telefonda "Köye telefon açın, söyleyin mezar kazsınlar" talimatı gelmiş.

Baba Arslan ise jandarmaya, "Ben daha 5 – 6 saat yol geleceğim. Yarın geldikten sonra söylerim mezarı kazarlar" demiş fakat telefondaki jandarma komutanı, "Yok" deyip, "Mezarı kazsınlar. Ben gidip bakacağım. Fotoğrafını çekeceğim" ifadelerini kullanmışlar.

Bunun üzerine baba Arslan telefon etmiş: "Çocuklar gidip mezarı kazdılar. Onlar da gelip gördüler. Sonra biz gelip cenazeyi defnettik."

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar