ODTÜ'de bahar şenliğine katılan 16 öğrenci gözaltına alındı

ODTÜ'de bahar şenliğine katılan 16 öğrenci gözaltına alındı
ODTÜ'de 26 Mayıs'ta yapılan 'Devrim Yürüyüşü'ne katılan çok sayıda öğrencinin evlerine baskın yapıldı. Baskınlarda 16 kişi gözaltına alındı.

Orta Doğu Teknik Üniversitesi'nin (ODTÜ) bahar şenliğinde atılan sloganlar ve pankartlar gerekçe gösterilerek 16 kişi gözaltına alındı.

Sendika.org'un aktardığına göre bu sabah bahar şenliğine katılan çok sayıda öğrenci, evlerine baskın yapılarak gözaltına alındı. Gözaltına alınan öğrenciler arasında Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) Merkez Yürütme Kurulu (MYK) üyesi Hivda Selen, Ece Şimşek, Berivan Kaylu, Yaprak Delfin Turgan, Mert Orhan Ömerbeyoğlu, Dilan Mollaahmetoğlu, Berfin Babaoğlu, Ebrar Uz ile Lokman Sekvan Ozğan da var.

Ankara Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü ise gözaltına alınanlardan 2'sinin ODTÜ öğrencisi olduğu, 4 şüphelinin daha önce 'silahlı terör örgütü üyesi' olmak, 'terör örgütü propagandası yapmak', 2 şüphelinin 'Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununa Muhalefet' ve 'görev yaptırmamak için direnmek', 2 şüphelinin 'kasten yaralama' ve 'tehdit' suçlarından adli işlem kayıtlarının bulunduğunu belirtti.

KONSERLERİN YASAKLANMASINA TEPKİ GÖSTERDİLER

ODTÜ kampüsü içersinde yer alan Devrim Stadyumu'nda, gelenekselleşen Devrim Yürüyüşü’nün 19’uncusu bu yıl 26 Mayıs'ta gerçekleştirildi. 1993’ten bu yana yapılan yürüyüş için bir araya gelen öğrenciler bahar şenliğinin de yapıldığı Devrim Stadyumu’na yürüdü. Öğrenciler, katledilişlerinin 50’inci yılında Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan, Hüseyin İnan ile Mahir Çayan'ın pankartlarını taşıdı ve bahar şenliği kapsamında yapılmak istenen bazı konserlerin yasaklanmasına tepki gösterdi.

Öne Çıkanlar