Öcalan: Baykal kirli işler dönemini AKP’ye devretti, Tayyip'i bu hale getiren Baykal'dır

Öcalan: Baykal kirli işler dönemini AKP’ye devretti, Tayyip'i bu hale getiren Baykal'dır
'Baykal’la öyle görüştüler, İslam’a özgürlük, Kürt’e imha!'

PKK Lideri Abdullah Öcalan, Deniz Baykal’ın "kirli işler" dönemini AKP’ye devrettiğini belirterek, "Erdoğan bu çerçevede Fırat’ın doğusunu imha temelinde milletvekili oldu. Baykal’la öyle görüştüler. İslam’a özgürlük, Kürt’e imha!" tespitinde bulundu. 

Suç örgütü lideri Sedat Peker’in, CHP eski Genel Başkanı ve Antalya Milletvekili Deniz Baykal ile ilgili itirafları, Baykal’ın iktidarla gizli ilişkilerini yeniden gündeme getirdi. Peker’in itiraflarıyla Baykal’ın partisini de manipüle ettiği ortaya çıktı. Baykal ile AKP’li Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın 2002 yılında Beylerbeyi’nde yaptığı gizli görüşme sonucu Erdoğan’a milletvekilliğin yolu açıldı. PKK Lideri Abdullah Öcalan’ın yıllar önce avukat ve İmralı Heyeti görüşmelerinde yaptığı değerlendirmelerde, Baykal-Erdoğan ilişkisine dikkat çekmişti. 

İSLAM’A ÖZGÜRLÜK KÜRT’E İMHA

19 Ocak 2011’de İmralı Adası’nda avukatlarına değerlendirmelerde bulunan Öcalan, 2002'de Beylerbeyi'nde yapılan görüşmeyle Erdoğan’ın başbakanlığının yolunun açıldığını söyledi. Görüşmenin belgeli olduğunu ve Yalçın Küçük’ün kitabında da belirtildiğine dikkat çeken Öcalan, şunları söyledi: "Biz de biliyoruz. Bu anlaşmayla Erdoğan'ın başbakanlığının yolu açıldı. Yani cezaevindeyken başbakanlığa giden yolunu açtılar. Baykal, ‘AKP nasıl olsa gidicidir, iki yıl kadar iktidarda kalır, sonra gider’ diye düşünerek, Erdoğan ile anlaştı. Anlaşmanın içeriği de aslında Kürtlerdi. Erdoğan'a ‘Sen siyasal İslamla Kürtleri bitir’ dedi. Baykal Kürtleri AKP eliyle bitirip, sonra kendisinin 2004'te başbakan olacağını düşünüyordu. Plan buydu. Bu plan içerisinde Bahçeli de vardı. Bahçeli onlar da bu oyunun içindeydiler ve yıllarca AKP'yi desteklediler. O dönemde Ayışığı, Sarıkız vb. darbe planları da bu planla bağlantılıdır. Bu süreçte PKK'yi de içeriden tasfiye edeceklerdi. 2003'lerdeki barış tutumumuz, devlet tarafından zaaf olarak nitelendiriliyordu. Bunda kısmen başarılı da oldular, o bilinen kaçışlar yaşandı. Dağdaki arkadaşların ve halkımızın büyük direnişi bu planı boşa çıkardı, plan tutmadı.  AKP, Amerika ve İngiltere'den yeşil ışık aldı, iktidarını sürdürdü."

ERDOĞAN BAYKAL’I KULLANDI

23 Şubat 2013 tarihli görüşmede ise Öcalan, "Baykal kirli işler dönemini AKP’ye devretti. Baykal tarihi hata yapmıştır. Tayyip bey kurnaz çıktı, Deniz Baykal’ı kullandı" diye belirtti. 

KOMİSYON ALIYORLAR
 
Öcalan, heyetin Baykal ve MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Türkmenlere anlatması gerektiğini belirttiği 7 Aralık 2013 tarihli görüşmede, şunları kaydetti: "Yaşamı her an yeniden selamlayabilirsiniz. Ben öyle yapıyorum. Bunu Türkmenlere de anlatın. İşte bunlar bütün dağı taşı satıyorlar. Antalya’yı bile ne hale getirdiler. HES’ler ve benzeri şeylerle yaşadıkları doğayı tahrip ediyorlar. Halka ait yerleri bu zengin takımına veriyorlar. Devlet Bahçeli de, Deniz Baykal da bundan komisyon alıyorlar. Şimdi bunlar Öcalan bilmem nedir, teröristtir diyorlar. Siz de bunları Türkmenlere iyi anlatın." 

‘TAYYİP’İ BU HALE GETİREN BAYKAL’DIR’

Heyetle 11 Ocak 2014 tarihli görüşmesinde ise "Deniz Baykal’a Alevileri, Bahçeli’ye de Yörükleri kırdırdılar" diyen Öcalan, 26 Haziran 2014 tarihli görüşmede şöyle konuştu: "‘Erdoğan’ı Türk halkının başına bela eden adam Apo’dur’ diyorlar. Dehşete düşüyorum. Onlara söyleyin, Tayyip’i sınırlayan tek adam benim. Bunu nasıl anlamıyorlar? Ben hep biz AKP’nin hegemonik yaklaşımını durdurmak istiyoruz dedim. Kandil’e de yazdım. Biz durdurmazsak, Türkiye diktatörlüğe gider. Tayyip Bey’i bu hale getiren Deniz Baykal’ın kendisidir. Tayyip’i hapisten çıkardı, siyasete soktu. Güya Deniz Baykal’ı dizayn etmek isteyen büyük kafa şöyle düşünmüş: Kürt meselesini Tayyip’e temizletiriz, yerine de Deniz Baykal’ı getiririz. O gizli toplantıları da bunun için yapıyorlardı. Şimdi de ‘Erdoğan gidecek, bunu Apo engelliyor’ diyorlar. Böyle şey olur mu? Biz AKP’nin hegomanyasını sınırlandıran tek gücüz. Bu medya çok karışık." (Mezopotamya Ajansı/ Özgür Paksoy)

Öne Çıkanlar