Nursel Aydoğan, Fırat Anlı ve Zülküf Karatekin ile 'Mahpus yada Sürgün' belgeseli

Nursel Aydoğan, Fırat Anlı ve Zülküf Karatekin ile 'Mahpus yada Sürgün' belgeseli
Milletvekilliği düşürülen Nursel Aydoğan, yerlerine AKP iktidarının kayyım atadığı Diyarbakır Eski Belediye Başkanları Fırat Anlı ve Zülküf Karatekin belgeselde bir araya geldi.

Ayşegül KARAKÜLHANCI



ARTI GERÇEK- HDP'nin milletvekilliği düşürülen eski Diyarbakır Miletvekilli Nursel Aydoğan, yerlerine AKP iktidarının kayyım atadığı Diyarbakır Eski Belediye Başkanları Fırat Anlı ve Zülküf Karatekin 'Mahpus yada Sürgün' isimli belgeselinde bir araya geldiler. Belgeselin ilk gösterimi Cuma akşamı Köln'de KulturBunker'da yapılacak.

Belgeselin prodüktörlerinden Adil Demirci  Artı Gerçek'e belgesel için "Aylarca süren emeğin ardından 'Mahpus yada Sürgün' isimli belgesel çalışmamızı bitirdik. Belgeselimizi 10 Eylül Cuma akşamı Köln'de gösterime sokacağız. HDP Eski Milletvekilli Nursel Aydoğan, Diyarbakır Eski Belediye Başkanları Fırat Anlı ve Zülküf Karatekin ile kayyım sürecini, HDP'ye yönelik baskıları ve sürgün yolunu konuştuk" dedi.

NURSEL AYDOĞAN: MUTLAKA KAZANACAĞIZ

Bizim ülkemizde Demokrasi, eşitlik,özgürlük, barış,kadın özgürlüğü, emek mücadelesi yürütenler için gözaltı, işkence, cezaevi, sürgün geçmişten günümüze rehabilite etme, korkutma, sindirme, mücadeleden uzaklaştırmak için en çok denenen yöntemler olmuştur. Elbetteki faili belli bir cinayete kurban gitmediyseniz kendinizi şanslı sayabilirsiniz.

Bu mücadeleyi sürdürenler olarak benim payıma da HDP milletvekiliylen ve üstelik dokunulmazlık zırhımın olduğu cezaevi  ve sürgün düştü.

Ama biz faşizmin amacına ulaşmasına izin vermeyeceğiz! Mücadele edenler için nerde olunduğu önemli değildir. Her nerede olursak olalım inandığımız değerler doğrultusunda mücadele etmeye devam edeceğiz.
Er yada geç faşizm kaybedecek biz kazanacak, çok sevdiğimiz ve eşit ve özgür yaşamın mücadelesini verdiğimiz güzel ülkemize tekrar döneceğiz.
Sürgünde yaşamını yitiren Yılmaz Güney’in dediği gibi "Mutlaka Kazanacağız".


FIRAT ANLI: BİR GÜN ŞEHİRLERİMİZE DÖNECEĞİMİZDEN EMİN OLARAK YOLA DEVAM EDİYORUZ

Bir kaç yıl önce onbinlerce göçmeni barındıran bir şehrin evsahipliğinden politik bir mülteciye dönüşmek bizim coğrafyamızın, aslında genel olarak tüm dünyanın hazin bir gerçeği.

Geride kalanlara saygı ve minnet daima yoldaşlık edecek bizlere. Burada yeni yol arkadaşları edinerek mücadeleye katılmak bir teselli belki. Şairin dediği gibi ‘başka bir şehir’ bulamayacağımızı bilerek hepimiz ayakta kalmaya ve bir gün şehirlerimize döneceğimizden emin olarak yola devam ediyoruz.

Belgesel katılımcıların kendi anadillerinde Türkçe, Kurmanci ve Zazaca çekildi. Ayrıca Almanca altyazı ile izleyici ile buluşacak.
 





 

 

Öne Çıkanlar