Novak Djokovic sınır dışı edildi: 3 yıl Avustralya'ya giremeyebilir

Novak Djokovic sınır dışı edildi: 3 yıl Avustralya'ya giremeyebilir
Avustralya mahkemesi, Djokovic’in vize geri iade talebi başvurusunu reddetti. Ünlü raket, sınır dışı edilmek üzere geldiği havalimanında Dubai'ye gideceği uçağa bindi.

Avustralya Federal Mahkemesi Başyargıcı James Allsop, Novak Djokovic'in vizesinin geri verilmesini talep eden başvurusunun oybirliğiyle reddedildiğini açıkladı.

Bugün yapılan duruşmada kararı açıklayan Başyargıç James Allop, ünlü tenisçi Novak Djokovic’in ikinci kez vizesinin iptal edilmesinin ardından, vizesinin geri verilmesini talep eden başvurusunun oybirliğiyle reddedildiğini belirtti.

SINIR DIŞI EDİLDİ

Alınan kararın ardından Reuters'ın aktardığına göre, dünya tenisinin bir numarası Novak Djokovic, Avustralya'dan sınırdışı edildi. Djokovic, Dubai'ye gideceği Emirates uçağına bindi.

Djokovic, sınır dışı edilmek üzere havalimanında...

DJOKOVIC: ÜZGÜNÜM AMA KARARA SAYGI DUYUYORUM

Novak Djokovic, Avustralya Mahkemesi’nin aldığı karara ilişkin yaptığı açıklamada vizesinin iptal edilmesi nedeniyle oldukça üzgün olduğunu dile getirirken karara saygı duyduğunu vurguladı.

Yaptığı açıklamada son haftalarda bu konu nedeniyle gündemde kalmanın kendisini rahatsız ettiğini belirten Djokovic, "Umarım şimdi hepimiz aşık olduğum bu oyuna ve turnuvaya odaklanabiliriz. Tüm oyunculara, turnuva yetkililerine, personele, gönüllülere ve seyircilere Avustralya Açık için en iyisini diliyorum" ifadelerini kullandı.

TURNUVA TABLOSU GÜNCELLENDİ

Avustralya Açık tenis turnuvasının eşleşmeleri de güncellendi. Daha önce Miomir Kecmanovic ile eşleşen Novak Djokovic, vizesinin geri verilmesini talep eden başvurusunun mahkeme tarafından reddedilmesinin ardından listeden kaldırıldı.

Avustralya Açık bugün 08.30 sıralarında eşleşmelerin listesini paylaşmıştı. Listede, Novak Djokovic ve Miomir Kecmanovic müsabakası da yer alıyordu.

Paylaşımdan yaklaşık 2 saat sonra Avustralya Federal Mahkemesi, Djokovic’in vize iade talebi başvurusunu oybirliği ile reddetti. Gelişmelerin ardından Avustralya Açık’ın resmi sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda, güncellenen eşleşmeler yer aldı.

Yeni eşleşmede, Kecmanovic’in karşısında İtalyan raket Salvatore Caruso yer aldı.

ÜLKEYE 3 YIL GİREMEYEBİLİR

Öte yandan Djokovic’in Avustralya yasalarına göre ülkeye 3 yıl girememe riski devam ediyor. Bu konuda henüz net bir açıklama yapılmadı. Avustralya Göçmenlik Bakanı Alex Hawke, geçtiğimiz günlerde Djokovic’in vizesini iptal etmişti.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Bölüm 133C(3) kapsamındaki olumsuz bir kararın ardından, etkilenen kişiye belirli durumlar dışında üç yıllık bir süre vize verilemeyecektir" ifadeleri yer alıyordu.

MAHKEME KARARINDAN ÖNCE AVUSTRALYA AÇIK PAYLAŞIMI

Mahkeme kararından yaklaşık iki saat önce Avustralya Açık’ın resmi sosyal medya hesabından paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, Pazartesi günü oynanacak müsabakalara yer verildi. Bu müsabakalar arasında Djokovic ve Kecmanovic de yer aldı. (DHA)

Öne Çıkanlar