Norveç'te oklu saldırı: Çok sayıda kişi yaşamını yitirdi

Norveç'te oklu saldırı: Çok sayıda kişi yaşamını yitirdi
Norveç polisi, elinde yay ve ok bulunan bir kişinin insanların üzerine gelişi güzel ok fırlattığını ve bu kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Norveç'in güneyindeki Kongsberg kentinde meydana gelen oklu saldırıda birden fazla kişi hayatını kaybetti. Saldırıda bıçak da kullanıldığı bildiriliyor. Norveç polisi saldırının 'terörizmle' ilişkili olup olmadığını araştırıyor

Saldırı, başkent Oslo'nun güney batısındaki yerleşim yerinde yerel saatle 18:30 sıralarında yapıldı.

Polis Müdürü Oeyvind Aas, şüphelinin yakalandığını ve tek başına hareket ettiğinin değerlendirildiğini söyledi.

Saldırganın kullandığı oklardan bazıları...

Yerel medyada yer alan haberlere göre, saldırgan Coop Extra isimli market içinden saldırıyı düzenledi. Kent sakinlerine evde kalmaları çağrısı yapıldı.

Polis bir duyuru ile daha, şüphelinin Drammen'deki polis merkezine götürüldüğünü aktardı. Emniyet henüz saldırının nedenine ya da kaç kişinin hayatını kaybettiğine dair bir bilgilendirme yapmadı.

Yay ve okla gerçekleşen saldırıda yaralananlar da bulunuyor ve bu kişiler hastaneye kaldırıldı. Düzinelerce polis aracı, ambulans ve helikopter de bölgeye sevkedildi.

Ülkenin Adalet Bakanı Monica Maeland'in konuyu yakından takip ettiği kaydedildi.

Norveç'te 22 Temmuz 2011'de aşırı sağcı Anders Breivik tarafından düzenlenen saldırıda 77 kişi hayatını kaybetmişti. (BBC Türkçe)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar