Nijerya'da Boko Haram ve ISWAP arasında çatışma: 34 ölü

Nijerya'da Boko Haram ve ISWAP arasında çatışma: 34 ölü
Nijerya’nın Borno eyaletinde Boko Haram ile ISWAP arasında çıkan çatışmada onlarca militanın öldüğü, çok sayıda da yaralı olduğu bildirildi.

Foto: Arşiv


Nijerya'nın kuzeydoğusunda cihatçı Boko Haram ile ISWAP arasında çıkan çatışmalarda 34 militanın öldüğü bildirildi.

Nijerya’nın Borno eyaletine bağlı Sambisa ormanındaki iki köyde Boko Haram ile ISWAP arasında çatışma çıktığı belirtildi.

Çatışmalarda 34 militanın öldüğü, çok sayıda da yaralı olduğu bildirildi. Ölenler arasında örgüt elebaşlarının da olduğu aktarıldı.

AA’nın aktardığı habere göre Borno eyaletine bağlı Damboa bölgesinde Boko Haram ile ordu arasındaki çatışmaların sürdüğü belirtildi.

Nijerya'da cihatçı Boko Haram'daki liderlik krizi ISWAP'ı ortaya çıkarmıştı

Boko Haram'ın kurucusu Muhammed Yusuf'un oğlu Ebu Musab el-Barnawi, 2009'da babasının ölümünün ardından Boko Haram'ın sözcüsü olmuştu.

Ülkede 2000'li yılların başından bu yana varlık gösteren terör örgütü Boko Haram'ın 2009'dan bu yana düzenlediği kitlesel şiddet eylemlerinde 20 binden fazla kişi hayatını kaybetti.

Boko Haram içinde 2016'da başlayan liderlik krizi, örgütün Barnawi ile Ebubekir Şekau arasında bölünmesine neden olmuştu. Şekau, Boko Haram'ı yönetirken Barnawi ISWAP'ı kurarak saldırılarına devam etmişti.

Öne Çıkanlar