New York Times'tan '2022'nin en iyi filmleri' seçkisi

New York Times'tan '2022'nin en iyi filmleri' seçkisi
New York Times gazetesinin kültür sanat editörleri A.O. Scott ve Manohla Dargis, 2022'nin en iyi filmlerinden oluşan bir derleme hazırladı.

ABD merkezli New York Times gazetesinin kültür sanat editörleri A.O. Scott ve Manohla Dargis, 2022'nin en iyi filmlerini derledi.

1. Her Şey Her Yerde Aynı Anda

"Her Şey Her Yerde Aynı Anda", dünyayı kurtarması gerekecek bir maceraya sürüklenen bir kadının hikâyesini konu ediyor. 

2. Kürtaj 

Annie Ernaux’un aynı adlı 2000 tarihli romanına dayanan ve Audrey Diwan tarafından yönetilen film, henüz kürtajın yasal olmadığı 1963 yılında, istenmeyen hamileliğini bitirmeye çalışan bir genç kadının hikâyesini anlatıyor.

3. Flux Gourmet

Yazar-yönetmen Peter Strickland tarafından tasarlanan dünyada, mutfak lezzetlerinin sesleri ön plana çıkıyor. Karakterler bu süreçte kendilerini güç mücadelelerinin, sanatsal kan davalarının ve sindirim bozukluklarının içinde buluyor.

4. KIMI

Agorafobiden muzdarip olan bir teknoloji şirketi çalışanı, yeni bir proje üzerinde çalışırken, şiddet içeren bir suçun kayıtlı kanıtlarını keşfeder. Ne yapacağını bilemeyen kadın, şirketinin liderlerinin ataleti karşısında cinayetin sahibini bulmaya karar verir.  

5. Neptune Frost

Saul Williams ve Anisia Uzeyman tarafından yönetilen müzikal bilim kurgu filmi, aşkları bir hacker kolektifini yöneten Neptün ve Matalusa arasındaki ilişkiyi konu alıyor.

6. Lingui: Kutsal Bağlar 

Film, Çad’da yaşayan ve hamile kalan 15 yaşındaki bir kız çocuğunu konu alıyor. 

7. Gelecek

Film, İtalya’da yaşayan gençlerin gelecek hayalleri, beklentileri, arzuları ve korkularını irdeliyor. 

8. Küçük Anne

2021 Berlin Film Festivali'nde ana yarışmada prömiyerini yapan film, sekiz yaşındaki Nelly'nin anneannesinin hayatını kaybetmesiyle başlıyor.

9. Haz

Film, İsveç'te yaşayan ve porno yıldızı olmak için Los Angeles’a giden Jessica’nın hayatına odaklanıyor.

10. Mr Bachmann and His Class

Film, bir ilkokul öğretmeni ve öğrencileri arasındaki bağı anlatıyor.

Öne Çıkanlar