New York'ta 'Stop Erdoğan' kontrası: 'Stop Gülen' ilanlı kamyonet sokaklarda

New York'ta 'Stop Erdoğan' kontrası: 'Stop Gülen' ilanlı kamyonet sokaklarda
Bir kamyonetin dijital ekranında, 'Radikal, Yahudi düşmanı kült lideri Gülen Pennsylvania’da yaşıyor. Gülen’i durdurun' ifadesi yer aldı.

Amerika Birleşik Devletleri'nde New York'un en işlek caddelerinden Time Square'daki reklam panolarında yer alan "Stop Erdoğan" yazısı hükümetin tepkisini çekerken, ilanın arkasında olduğu iddia edilen Fethullah Gülen cemaatine yönelik karşı bir kampanya başlatıldı.

Times Meydanı, Penn Tren istasyonu ve Port Authority otobüs terminali gibi New York’un işlek alanlarında dolaşan bir kamyonetin dijital ekranında, "Radikal, Yahudi düşmanı kült lideri Gülen Pennsylvania’da yaşıyor. Gülen’i durdurun" ifadesi yer aldı. 

Kamyonetin Pensilvanya’daki Gülen'in yaşadığı yerleşkede de tur atması planlandı. 

SAVCILIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Times Meydanı’ndaki dijital ekrana verilen Erdoğan karşıtı reklam, AKP hükümetinin tepkisine neden olmuştu.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, reklamla ilgili soruşturma başlatmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan yapılan açıklamada, "Amerika’nın New York eyaletindeki bir kısım caddelerde bulunan reklam panolarında: ‘STOP TRIPLED IN FEMICIDE ERDOGAN’S TURKEY’, ‘5,000 WOMEN +780 BABIES ARE POLITICAL PRISONERS IN TURKEY’ şeklinde ilanların verildiği, bu ilanların giderlerinin Türkiye’deki sessizler tarafından karşılandığı ve organize edildiğine dair videoların bazı sosyal medya hesaplarında paylaşılması üzerine, yapılan paylaşımlar ihbar kabul edilerek reklam ilanlarını veren ve organize eden kişiler hakkında soruşturma başlatılmıştır" denmişti.

ÖMER ÇELİK'TEN 'İHANET ŞEBEKESİ' SUÇLAMASI

ABD’de faaliyet yürüten "Advocates of Silenced Turkey" adlı oluşum tarafından verilen reklama Twitter üzerinden tepki gösteren AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Bunların Cumhurbaşkanımıza saldırıları milletimize düşman oldukları içindir. Bu ihanet şebekesi Türkiye'yi durduramaz, Cumhurbaşkanımızın kararlı yürüyüşünü durduramaz" demişti. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar