Nesin Vakfı'na saldıran İsmailağa Cemaati üyelerine 3 günlük yasak

Nesin Vakfı'na saldıran İsmailağa Cemaati üyelerine 3 günlük yasak
Şikayetin ardından jandarma, saldırganların Nesin Vakfı'na yaklaşmasını, küçük düşürmeyi içiren söz ve davranışlarda bulunmalarını yasakladı. Ancak yasak 3 günlük

İsmailağa cemaatinin vakıflarından biri olan Rabıta Vakfı Çatalca’da Nesin Vakfı’nın bitişiğindeki araziyi bir buçuk sene önce bağış olarak kaçak bir inşaat başlattı. 

Nesi Vakfı yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu, olayla ilgili daha önce Artı Gerçek'e yaptığı açıklamada "Bu, bir tehdit. Nesin Vakfı 50 yıldır orada. Bu kadar rahatsızsan neden Nesin Vakfı'nın dibinde bunu yapmaya kalkıyorsun. Amaç ne? Niye bunu yapıyoruz? Ben bugün bu vakfı kuruyor olsam ve gelsem siz buradaysanız derim ki 'biz bu insanları rahatsız ederiz. Başka yere taşınalım'. Bu komşuluğa da sığmaz. Dine de sığmaz. Yapmayın etmeyin. Bir iyi niyet söz konusu değil" diye konuşmuştu.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ekipleri de gelişmeler üzerine kaçak inşaatı mühürlemişti. 

Ancak, bugün İsmailağa Cemaati’ne ait Rabıta Vakfı’nın üyesi çalışanı iki şahıs Nesin Vakfı’nın yöneticisi Süleyman Cihangiroğlu’na saldırdı. Darp raporu alan Cihangiroğlu, Ahmet ve Sezar Korkmaz isimli saldırganlardan şikâyetçi oldu.

Cihangiroğlu, ifadesinde hem Nesin Vakfı hem de kendi adıma koruma kararı talep ettiğini belirterek, saldırgan  Sezar Korkmaz ve Ahmet Korkmaz isimli şahıslardan şikayetçi ve davacı olduğunu ifade etmişti. 

Şikayetin ardından jandarma saldırganlardan Ahmet Korkmaz için 3 gün sürecek şu kararları aldı;

- Şiddet mağdurlarına yönelik olarak şiddet tehdidi, hakaret, aşağılama veya küçük düşürmeyi içeren söz ve davranışlarda bulunmaması,

- Korunan kişilere ve bu kişilerin bulundukları konuta yaklaşmaması,

- Korunan kişinin, şiddete uğramış olması bile yakınlarına, tanıklarına ve kişisel ilişki kurulmasına ilişkin haller saklı kalmak üzere karşı tarafın çocuklarına yaklaşmaması,

 Korunan kişiyi iletişim araçlarıyla veya sair suret ile rahatsız etmemesi,

- Bulundurulması veya taşınmasına kanunen izin verilen silahları kolluğa teslim etmesi,

- Hüküm tedbirlerine aykırı davranması halinde tutuklanacağı ve hürriyeti bağlayıcı cezaya çarptırılacağı tebliğ edilmiş.

                       

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar