Navalny krizi: Rusya'dan Almanya'ya protesto notası

Navalny krizi: Rusya'dan Almanya'ya protesto notası
Rusya: Almanya ülkemizi itibarsızlaştırmaya çalışıyor.

Rusya Dışişleri Bakanlığı, istişare için çağırdığı Almanya Büyükelçisi Geza Andreas von Geyr'e Berlin'in muhalif siyasetçi Aleksey Navalny'nin zehirlendiği iddiasıyla ilgili olarak protesto notası verdi.

Rusya Dışişleri yetkilileri ve Almanyalı elçi von Geyr, Navalny vakasını görüşmek üzere Rusya Dışişleri Bakanlığı'nda bir araya geldi.

Görüşmenin ardından bir açıklama yayınlayan Rusya Dışişleri, Navalny vakasıyla ilgili olarak Almanya'ya protesto notası verildiğini duyurdu.

"Rusya vatandaşı Aleksey Navalny'nin hastalanması ve hastaneye kaldırılması bağlamında Almanya Hükümeti tarafından Rusya'ya yöneltilen asılsız suçlamalar ve ültimatomlar ve Berlin'in mevcut durumu açık şekilde Rusya'yı itibarsızlaştırmak için kullanması nedeniyle kararlı bir şekilde protesto notası verildi" açıklaması yapan Rusya Dışişleri, "Rusya Başsavcılığı'nın 27 Ağustos tarihli resmi başvurusuna Almanya tarafından derhal tüm bilgileri, test ve analiz sonuçlarını içeren kapsamlı bir yanıt verilmesi talebi yinelendi" ifadelerini kullandı. (HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar