Navalny cezaevine Kuran istedi, Çeçen lider 'Vermeyin' çağrısı yaptı

Navalny cezaevine Kuran istedi, Çeçen lider 'Vermeyin' çağrısı yaptı
Açıklamasında kendini Hıristiyan olarak gördüğünü söyleyen Navalny, Kuran'ı öğrenmenin inancının bir gereğini olduğunu belirtti.

Kaldığı hapsihanede okumak istediği Kuran kendisine verilmediği için dava açan muhalif siyasetçi Aleksey Navalny'ye, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e yakınlığıyla bilinenen Çeçenistan lideri Ramzan Kadirov'dan sert tepki geldi.

Navalny'yi "siyasi hedeflerine ulaşmak ve mezhepsel çatışmaların tohumunu atmak için kutsal kitabı kullanma niyetiyle" suçlayan Kadirov, internetteki paylaşımında "Navalny'ye Kur'an'ı anma ahlaki hakkını kim verdi? Bir tutukluya Kuran vermek ancak içtenlikle tövbe etmesi, hakikat yolunu tutması, İslam'ı kabul etmesi ve Yüce Allah'ın sözünü (ki bundan şüpheliyim) bütün kalbiyle duymak istiyorsa mümkündür. Aksi takdirde, Kuran kirli elleriyle ona dokunmasına izin verecek bir kitap değildir" diye Navalny'yi hedef aldı.

NE OLMUŞTU?

TürkRus'taki habere göre, Navalny, 2,5 yıllık hapis cezasını çektiği Moskova'nın kuzeyinde, Vladimir bölgesindeki "ıslah kolonisini" mahkemeye verdiğini duyurdu. Siyasetçinin İnstagram hesabından yapılan açıklamada, "Hapishanemi ilk kez Müslümanların kutsal kitabı yüzünden mahkemeye vereceğim kimin aklına gelirdi" sözlerine yer verildi.

Navalny, hapishanede kendini geliştirmek için bir liste oluşturduğunu, listesindeki maddelerden birinin de Kuran'ı İslam Peygamberi'ni daha yakından tanımak olduğunu söyledi. Ancak siyasetçi, hapishane yönetiminin kitabı alı koyarak Kuran okumasına izin vermediğinden yakındı.

Açıklamasında kendini Hıristiyan olarak gördüğünü söyleyen Navalny, Kuran'ı öğrenmenin inancının bir gereğini olduğunu belirtti. 

44 yaşındaki Navalny, Kuran dahil olmak üzere dışarıdan sipariş ettiği bir dizi kitabın hapishane yönetimi tarafından hala incelendiğini ve kendine teslim edilmediğini söyledi.

Navalny daha önce de özel doktoruna muayene izni verilmediği için açlık grevine başladığını duyurmuştu. (HABER MERKEZİ)
 

Öne Çıkanlar