NATO Ukrayna'nın uçuşa yasak bölge çağrısını reddetti

NATO Ukrayna'nın uçuşa yasak bölge çağrısını reddetti
NATO Genel Sekreteri Stoltenberg, NATO'nun Rusya'yla savaş istemediğini söyleyerek Ukrayna'nın uçuşa yasak bölge çağrılarını reddetti. Rusya'yı 'koşulsuz olarak hemen asker çekme'ye çağırdı.

NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg, ittifaka üye ülkelerin dışişleri bakanlarının Ukrayna krizine ilişkin toplantısının ardından düzenlediği basın toplantısında, "NATO Rusya'yla savaş istemiyor" dedi. Stoltenberg, "NATO'nun, ihtilafın Ukrayna'nın ötesine yayılmamasını sağlama sorumluluğu var" diye konuştu.

Jens Stoltenberg, Rusya'nın, Avrupa kıtasındaki güvenliğe zarar verdiğini savunan Stoltenberg, "(Rusya) Avrupa'da, İkinci Dünya Savaşı'ndan beri görülmeyen bir savaşa girişti. Güç kullanımı yoluyla temel ilkelerin tartışıldığı yeni normal oluşturdu. Her tarafa yayılan çatışma tehdidi gerçek. Ukrayna halkı ve demokratik olarak seçilmiş hükümetin yanındayız" ifadelerini kullandı.

Stoltenberg, Ukrayna Devlet Başkanı Volodimir Zelenskiy'nin çağrısını yaptığı uçuşa yasak bölge hakkında da "Müttefikler, Ukrayna hava sahasında NATO uçaklarının veya Ukrayna topraklarında NATO askerlerinin bulunmaması gerektiğinde hemfikir" dedi. Stoltenberg, "NATO'nun Ukrayna'da savaşa girmesi Avrupa'da yayılan bir savaşa yol açabilir, acıları artırır" diye konuştu.

PUTİN'E ÇAĞRI: DERHAL, KOŞULSUZ ÇEKİL

Stoltenberg, "Ukrayna'da önümüzdeki günler muhtemelen daha kötü olacak; daha fazla ölüm, acı ve yıkım olacak" ifadelerini kullanırken, Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin'e 'savaşa hemen ve koşulsuz' şekilde son verme çağrısında bulundu. Stoltenberg, Putin'i diplomasiye davet ettiklerini söyledi.

Öne Çıkanlar