Nancy Pelosi yazdı: Neden Tayvan'da bir kongre heyetine liderlik ediyorum?

Nancy Pelosi yazdı: Neden Tayvan'da bir kongre heyetine liderlik ediyorum?
Tayvan'a giden ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, ziyaretinin nedenini 'tehdit altındaki demokrasilere bir destek' olarak açıkladı.

ABD Temsilciler Meclisi Başkanı Nancy Pelosi, adaya vardığında The Washington Post'ta yayınlanan bir köşe yazısıyla Tayvan'ı ziyaret etme nedenlerini açıkladı. Ziyaretinin ABD'nin Tayvan ve Çin'e yönelik politikasında bir değişiklik yaratmadığını söylerken, bunu Rusya'nın Ukrayna'yı işgaline bağlayarak ve bunun tehdit altındaki demokrasilere bir destek gösterisi olduğunu söyledi.

Pelosi yazısında "Çin Komünist Partisi'nin hızlanan saldırganlığı karşısında, kongre heyetimizin ziyareti, Amerika'nın demokratik ortağımız Tayvan'ın kendisini ve özgürlüğünü savunurken yanında durduğunun açık bir ifadesi olarak görülmelidir" ifadelerini kullandı. Ayrıca Çin'in Hong Kong'daki baskılarına ve Pekin'in Tayvan'ı zorla ele geçirme tehditlerine atıfta bulundu: 

Gerçekten de, bu yolculuğu dünyanın otokrasi ve demokrasi arasında bir seçimle karşı karşıya kaldığı bir zamanda yapıyoruz. Rusya, Ukrayna'ya karşı önceden tasarlanmış, yasadışı savaşını sürdürürken, binlerce masumu, hatta çocukları bile öldürürken, Amerika'nın ve müttefiklerimizin, otokratlara asla boyun eğmeyeceğimizi açıkça ifade etmeleri çok önemli. 

'ÖZGÜRLÜKLERİNE SAYGI GÖSTERİLMESİ GEREKİYOR'

Nisan ayında Kiev'de bir kongre heyetine önderlik ettiğimde ki bu ABD'nin kuşatma altındaki ülkeye yaptığı en üst düzey ziyaretti, Başkan Volodymir Zelenskiy'ye halkının Ukrayna için demokrasiyi ve dünya çapında demokrasiyi savunmasına hayran olduğumuzu ilettim. Tayvan'a seyahat ederek demokrasiye olan bağlılığımızı onurlandırıyoruz. Tayvan'ın ve tüm demokrasilerin özgürlüklerine saygı gösterilmesi gerektiğini yeniden teyit ediyoruz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar