Mütalaa açıklandı: Oktar'ın 9 suçtan 1198 yıla kadar hapsi isteniyor

Mütalaa açıklandı: Oktar'ın 9 suçtan 1198 yıla kadar hapsi isteniyor
Adnan Oktar'a isnad edilen suçlar arasında 'Birden fazla kişiyle birlikte birden fazla kez çocuğa karşı cinsel istismar' suçu da bulunuyor.

Adnan Oktar davasında hükmün İstinaf Mahkemesi tarafından usulen bozulmasının ardından yeniden görülen davada mütalaa açıklandı. Mütalaada, Oktar hakkında 1198 yıla kadar hapis cezası talep edildi.

Savcı tarafından hazırlanan 445 sayfalık mütalaada tutuklu sanık Adnan Oktar hakkında "Örgüt yöneticiliği", "Siyasal veya askeri casusluğa teşebbüs", "Eziyet", "Cinsel saldırı", "Cinsel saldırıya teşebbüs", "FETÖ silahlı terör örgütüne yardım", "Birden fazla kişiyle birlikte birden fazla kez çocuğa karşı cinsel istismar", "Kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" ve "Kişisel verilerin kaydedilmesi" suçlarından 232 yıldan 1198 yıla kadar hapis cezası talep edildi. Diğer sanıklar için ise farklı suçlardan değişik oranlarda cezalar isteniyor.

Adnan Oktar ve beraberindeki 176 kişi, "suç işlemek amacıyla örgüt kurma", "çocukların cinsel istismarı", "cinsel saldırı" ve "siyasi ve askeri casusluk" dâhil birçok suç iddiasıyla 11 Temmuz 2018'de gözaltına alındı ve Oktar,18 Temmuz 2018'de çıkarıldığı mahkemede tutuklandı. 

Öne Çıkanlar