Musk'tan Twitter çalışanlarına: Şu anda giderler, gelirlerden fazla

Musk'tan Twitter çalışanlarına: Şu anda giderler, gelirlerden fazla
Twitter'ı satın almayı planlayan Elon Musk Twitter çalışanlarının toplu işten çıkarmayla ilgili sorularına 'Şu anda giderler, gelirlerden daha fazla' yanıtı verdi.

ABD'li milyarder Elon Musk, sosyal medya platformu Twitter çalışanları ile çevrimiçi olarak yaptığı ilk toplantıda, Twitter kullanıcılarının sayısını en az 1 milyara yükseltmek istediğini söyledi. Twitter'ın dünya genelinde yaklaşık 229 milyon kullanıcısı bulunuyor.

Musk, toplantıda olası işten çıkartmalara ilişkin soruları da yanıtladı. Twitter'ın finansal açıdan "sağlıklı" olması gerektiğini belirten Musk, "Şu anda giderler gelirlerden daha fazla. Belirgin şekilde önemli katkılar sağlayan kimsenin bu konuda endişelenmesine gerek yok" dedi. Twitter'ın geçen yıl sonundaki verilerine göre yaklaşık 7 bin 500 çalışanı bulunuyor. 

'YASA ÇERÇEVESİNDE ÖLÇÜYÜ AŞABİLİR'

Elon Musk, ılımlı siyasi tutumları tercih ettiğini ancak Twitter kullanıcılarının "ölçüyü aşan" ifadeler kullanmalarının mümkün olabileceğini belirtti. "İnsanların yasalar çerçevesinde oldukça ölçüyü aşan şeyler söylemesine izin verilmeli, ancak bu desteklenmeyecek" diyen Musk, "İnsanların söylemek istediklerine izin vermek ile Twitter'da kendilerini rahat hissetmelerini sağlamak arasındaki dengeyi" kurmaları gerektiğini söyledi.

ANLAŞMA HALEN BELİRSİZ

Elon Musk, toplantıda Twitter'ı devralmak için yaptığı 44 milyar dolarlık anlaşmayı tamamlayıp tamamlamayacağı konusunda ise bilgi vermedi. Twitter, Nisan ayı sonunda Elon Musk'ın sosyal medya platformunu satın alma teklifini kabul ettiğini duyurmuştu. Musk, Mayıs ayı ortasında ise devir teslim işlemlerinin şimdilik askıya alındığını açıklamış, satış işlemlerini tamamlamadan önce Twitter'daki kullanıcılardan gerçek olmayanlarının oranının gerçekten yüzde 5'in altında olup olmadığının hesaplanmasını bekleyeceğini belirtmişti. (DW Türkçe)

Öne Çıkanlar