Musk, Twitter profil fotoğrafını değiştirdi, ApeCoin'e 1 milyar dolar aktı

Musk, Twitter profil fotoğrafını değiştirdi, ApeCoin'e 1 milyar dolar aktı
Twitter'ın sahibi Elon Musk, profil resmini Bored Apes kolajıyla değiştirince ApeCoin'in (APE) piyasa değerinde büyük artış yaşandı.

Tesla, SpaceX ve Neuralink gibi dev teknoloji ve uzay şirketlerinin sahibi olan Elon Musk, son olarak sürpriz bir hamleyle Twitter'ı servetine kattı.

Yakın geçmişte Twitter hesabına herhangi bir coinin adını yazmasıyla birlikte o coin piyasasında büyük değişikliklere neden olabilen Musk, son olarak Twitter'daki profil resmini Bored Apes kolajı yaparak yine böyle bir değişime sebep oldu.

1 MİLYAR DOLAR AKTI!

Bored Ape Yacht Club (BAYC) ekosisteminin yerel tokeni ApeCoin, Musk'ın bu hareketi sonrası 1 milyar dolarlık sermaye akışıyla karşı karşıya kaldı. Bir saat gibi kısa bir sürede böyle bir gerçekleşen coin, 14.49 dolardan 17.49 dolara yükseldi ve yüzde 15'e kadar değer kazandı.

PE'nin değeri, bu artış sırasında neredeyse 1 milyar dolar artarak, sonunda geri çekilmeden önce 4,13 milyar dolardan 4,98 milyar dolara yükseldi.

SATIN ALDIĞI İDDİA EDİLDİ

Wu Blockchain'e göre, daha önce Musk'ın Moonpay aracılığıyla BAYC #1837'yi 569 ETH karşılığında satın aldığı söylentisi vardı.

Ancak Sotheby'nin Dijital Sanat Eş Başkanı Michael Bouhanna, Musk'ın BAYC'nin bir resmini izinsiz olarak profil resmi olarak kullandığını ve kaynağı kaldıracağını veya kaynak göstereceğini ya da alıcının izniyle orijinal resmi kendisine sağlamaya istekli olacağını umduğunu söyledi.

Şu anda, CoinMarketCap verilerine göre, ApeCoin, geri çekilmesini takip eden gün sadece %3.44 artışla 15.5 dolar seviyelerinden ve geçen hafta %16.61 düşüşle 4.5 milyar dolarlık bir pazarla işlem görüyor.

 

 

Öne Çıkanlar