Muş'ta 3 HDP'li meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı

Muş'ta 3 HDP'li meclis üyesi görevden uzaklaştırıldı
İçişleri Bakanlığı, Muş Belediyesi'nin HDP'li 11 Meclis üyesinin 3'ünü görevden uzaklaştırdı.

İçişleri Bakanlığı'nın talimatıyla AKP yönetiminde olan Muş Belediyesi'nde Halkların Demokratik Partisi'nin (HDP) 3 meclis üyesini görevden uzaklaştırıldı. Görevden uzaklaştırılan meclis üyesi Faruk Yıldırım, Necip Arslanşen  ve Fikri Aksak’a tebliğ edilen kararda her hangi bir gerekçeye yer verilmedi. Belediye Meclisi 19 AKP, 11 HDP ve bir bağımsız üyeden oluşuyordu.

'BU BİR HUKUKSUZKUK VE FIRSATÇILIK'

Duruma tepki gösteren HDP İl Eşbaşkanı Abdulbarih Yiğit, "Arkadaşlarımız haksız hukuksuz bir şekilde ve hiçbir gerekçe gösterilmeden görevden alınmışlardır. Bu bir fırsatçılıktan başka bir şey değil. Tüm dünya korovirüsüyle mücadele ederken, her geçen gün hızla yayılan virüse karşı çözüm üretmeyen iktidar, düşman hukuku uygulayarak HDP’li meclis üyelerini görevden uzaklaştırıyor. Virüsle karşı mücadele etmeyip, haksız yere seçilmişleri görevden alan bu iktidarı halkımıza her yerde teşhir edeceğiz. Bu durumu kabul etmiyor ve buna karşı olduğumuz her yerde ses çıkaracağız" dedi.

TÜM İTİRAZLARI REDDEDİLMİŞTİ

31 Mart Yerel Seçimlerde 48 bin 245 oyun kullandığı kentte, AKP yüzde 34.76, HDP ise yüzde 33.59 oy almıştı. Aradaki fark 593 oy idi. HDP Eşbaşkan Adayı Sırrı Sakık, 2 bin 500’e yakın oyunun geçersiz sayıldığı gerekçesiyle Yüksek Seçim Kurulu’na yaptığı tüm itirazlar reddedilmişti. (M.A)

Öne Çıkanlar