Murat Sabuncu: O koparılmak istenen dil hepimizin

Murat Sabuncu: O koparılmak istenen dil hepimizin
Bilgehan Uçak’ın Gündemin Gerçekleri programına konuk olan gazeteci Murat Sabuncu, CHP ile ilgili görüşlerini anlattı. Sabuncu, Sezen Aksu'nun hedef gösterilmesini de eleştirdi.

Gazetesi Murat Sabuncu, son iki yazısında görüştüğü CHP’li üst düzey bir yöneticinin görüşlerine yer verdi.  Yazıda "Kılıçdaroğlu'nun aday olması durumunda başkanlığı bırakmak zorunda kalacağı, bunun parti içinde Ekrem İmamoğlu ile Kılıçdaroğlu taraftarları arasında bir çekişmeye, ayrıma yol açabileceği" iddialarına yer verdi.

Murat Sabuncu ile bu iki yazıda anlattığı ihtimalleri daha detaylı bir şekilde programda tartıştık. Ekrem İmamoğlu’nun çok kesin bir şekilde Kemal Kılıçdaroğlu ile asla bir çekişmesinin olmayacağını belirten Sabuncu, Kemal Kılıçdaroğlu’nun Adalet Yürüyüşü'nden beri siyasette çok ciddi alan açtığını söyledi. Kılıçdaroğlu'nun "Demokrasinin yolu Diyarbakır’dan geçer" sözünün önemine de değinen Sabuncu, bu söze İYİ Parti'nin derhal sosyal medyadan tepki vermesini de çok yanlış bulduğunu ifade etti. Sabuncu, "Bu kadarcık bir söze bile tahammül edemiyorsak nasıl olacak bu işler?" diye sordu.

MHP’nin Cumhur İttifakı’na çizdiği kırmızı çizgilerin benzerini İYİ Parti'nin Millet İttifakı için çizmeye çalışmasının çok yanlış olacağını söylerken, siyasetçilerin cesur olmaları gerektiğini, o cesareti gösterenlerin siyasette ilerlediğini, dönüştürücü olduğunu hatırlattı.

Programın sunucusu ile konuğun anlaşamadıkları bir yer de vardı programda: Bilgehan Uçak, İYİ Parti'nin "Ömer’in Yolu" projesini Sağ’dan Merkez’e yürümeye çalışmak olarak nitelendirirken Murat Sabuncu bu kampanyayı Merkez’den Sağ’a kayış olarak ifade etti.

Kürt sorunu konusunda Kılıçdaroğlu’nun Meclis’i de devreye sokmaya çalışan bir tavır takındığını belirten Murat Sabuncu, İYİ’nin sadece milliyetçi söylemle bir yere varamayacağını, o söylemin zaten MHP gibi bir sahibi olduğunu ifade etti.

"Ekrem İmamoğlu balıkçıya gitti mi gitmedi mi?" tartışmasının beyhude olduğunu ama İmamoğlu ekibinin 10 küsur saatlik sessizliğinin çok yanlış sonuçlara yol açtığını söyleyen Sabuncu, "Gittiysen hemen açıklama yap, anlat, yoksa 17-18 saatlik mesain yerine bu olay akıllarda kalır," dedi.

Murat Sabuncu, iktidar tarafından hedef gösterilen Sezen Aksu’nun Türkiye’nin en netameli meselelerinde tavır takınmış çok önemli bir sanatçı olduğunu söylerken, "O koparılmak istenen dil hepimizin" diyerek sözlerini bitirdi.

Öne Çıkanlar