Murat Emir: Tek amacınız birilerine para kazandırmak

Murat Emir: Tek amacınız birilerine para kazandırmak
Covid-19 testlerin ihalesini Sağlık Bakanlığı’nın Menzil cemaatine yakınlığıyla bilinen Ferhat Danışman’ın şirketine vermesi Meclis gündeminde.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, Sağlık Bakanlığı’nın Menzil cemaatine yakınlığıyla bilinen Ferhat Danışman’ın şirketine verdiği ihaleleri Meclis gündemine taşıdı. Sağlık Bakanlığı’nın İstanbul’da Sancaktepe Prof. Dr. İlhan Varank Eğitim ve Araştırma, Beylikdüzü Devlet, Prof. Dr. Cemil Taşçıoğlu Şehir, Bağcılar Eğitim ve Araştırma hastanelerinde yapılacak Covid-19 testleri için 10 Ocak’ta ihale açtığını; ihaleyi Menzil cemaatine yakınlığıyla bilinen Ferhat Danışman’ın şirketi Techno Health Laboratuvarı kazandığını anımsattı. Emir, Sağlık Bakanlığı’nın ihaleyi kazanan şirketle 23 Şubat’ta sözleşme imzaladığını, 147 milyon 828 bin TL’lik ihale sözleşmesine göre şirketin, yıl sonuna kadar dört hastanede 4 milyon 256 bin Covid-19 testi yapacağını belirtti. CHP’li Emir, "Kamunun kaynaklarını çarçur ediyorsunuz. Kamunun, devlet hastanelerinin rahatlıkla yapabileceği bir işi ihale ediyorsunuz. Tek amacınız birilerine para kazandırmak" dedi.

‘DAHA NE KADAR İHALE VERİLECEK’

Murat Emir, bugün yaptığı yazılı açıklamada Sağlık Bakanlığı’nın aynı şirketle 21 Ocak’ta başka 34,1 milyon TL’lik bir sözleşme daha imzaladığını hatırlatarak, "Sağlık Bakanlığı, kamuoyunda ismi bir cemaat ile anılan bu şahsın şirketine daha ne kadar ihale verecek" diye sordu.

‘KAMUNUN KAYNAKLARINI ÇARÇUR EDİYORSUNUZ’

Emir, açıklamasında şunları kaydetti:

"Sağlık Bakanlığı PCR testlerini kendisi neden yapamıyor? Daha önce yaptı, birçok hastanesinde yapıyor. Bakanlığın elinde hemşire, sağlık merkezi, doktor, hepsi var. Nedense ‘PCR testini başka firmaya yaptıracağım’ diyor. Bakanlık, yine her zamanki gibi ihaleyi pazarlık usulü 21/B ile yapmış. Kamunun kaynaklarını çarçur ediyorsunuz. Kamunun, devlet hastanelerinin rahatlıkla yapabileceği bir işi ihale ediyorsunuz. Tek amacınız birilerine para kazandırmak."

‘34 MİLYON TL MALİYETLİ BU İHALE KAPSAMINDA YAPILACAK İŞLERİN DETAYLARI NEDİR?’

Murat Emir, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca’nın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye verdiği soru önergesinde ise Bakan Koca’ya şu soruları yöneltti:

"İstanbul İl Sağlık Müdürlüğü’nün ihalesini alan bu şirketin cemaat bağlantısı araştırılmış mıdır?

 34 milyon TL maliyetli bu ihale kapsamında yapılacak işlerin detayları nedir?

 İhaleyi kazanan şirketin Sağlık Bakanlığı’ndan bugüne kadar aldığı ihalelerin toplam tutarı nedir?"(ANKA)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar