Murat Bakan'ın Karaburun Kaymakamı ile ilgili paylaşımına getirilen erişim engeli kaldırıldı

Murat Bakan'ın Karaburun Kaymakamı ile ilgili paylaşımına getirilen erişim engeli kaldırıldı
Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin ile ilgili CHP’li Bakan’ın yaptığı paylaşıma getirilen erişim engelli kaldırıldı.

CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın, Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin ile ilgili paylaşımına getirilen erişim engeli kararına ilişkin itirazı kabul edildi. Murat Bakan'a ait internet sitesindeki paylaşıma ilişkin erişim engeli kaldırıldı. Ancak 150'inin üzerindeki haber ve içerikle ilgili erişim engeli devam etti. CHP’li Bakan, "Halkın haber alma hakkı ve basın özgürlüğü engellenemez; gücünü Anayasa’dan, gazetecilerden, meslek etiğinden ve halktan alır" ifadelerini kullandı.

İzmir 6. Sulh Ceza Hakimliği, Karaburun Kaymakamlığı’nın talebi üzerine, Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin’in, satın aldığı ‘tarım alanı’ vasfındaki arsanın yapılaşmaya açılmasını sağladığı iddiasını içeren haberlere erişim engeli getirmişti. 154 haber ve içerik hakkında verilen erişim kararı arasında, İzmir Valiliği’nin iddialara ilişkin açıklaması bile yer almıştı. Erişim engeli kararı, kamuoyunda büyük tepki çekmişti.

Erişim engeli getirilen sayfalardan birinin sahibi olan CHP İzmir Milletvekili Murat Bakan'ın aynı sulh ceza hakimliğine yaptığı itiraz ele alındı. Hakimlik, "milletvekili sıfatı ile yapılan faaliyet ve yasama faaliyeti" kapsamında değerlendirerek Kaymakam Çetin ile ilgili paylaşımın yer aldığı www.muratbakan.com.tr adresindeki erişim engelini kaldırdı.

‘MİLLETVEKİLİNİN DENETİM YETKİSİ VE YASAMA FAALİYETLERİ ENGELLENEMEZ’

Murat Bakan, yaptığı yazılı açıklamada, sulh ceza hakimliğinin son kararını değerlendirdi. CHP’li Bakan, "Halkın haber alma hakkı ve basın özgürlüğü engellenemez; gücünü Anayasa’dan, gazetecilerden, meslek etiğinden ve halktan alır. Milletvekilinin denetim yetkisi ve yasama faaliyetleri engellenemez; gücünü Anayasa’dan, Meclis İçtüzüğü’nden, vicdanından ve halktan alır. Doğrular bükülemez, gerçekler saklanamaz. İddiaları, gerçek ortaya çıkana dek gündemde tutacağız. Karaburun Kaymakamı bunu unutmasın. İzmir Valiliği tarafından ‘konunun tüm tarafları ve yönleriyle aydınlatılması ve kamuoyunun doğru bilgilendirilmesi’ amacıyla bir muhakkik görevlendirilerek başlatılan inceleme ve araştırmanın akıbetini de merak ediyoruz. Üzerinden iki ayı aşkın süre geçti. Bu konuda da kamuoyunun bilgilendirilmesini bekliyoruz" vurgusu yaptı.

MECLİS GÜNDEMİNE DE TAŞIMIŞTI

Daha önce de konuyu TBMM gündemine taşıyıp İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun yanıtlaması istemiyle soru önergesi veren Murat Bakan, "Karaburun Kaymakamı Serap Özmen Çetin hakkındaki bu iddialarla yönelik açıklamanız nedir? Kaymakam Serap Özmen Çetin hakkında, görevi kötüye kullanmak suretiyle haksız menfaat sağlanması iddialarına yönelik adli ve idari soruşturma başlatılmış mıdır/başlatılacak mıdır" sorularını yöneltmişti.

Öne Çıkanlar