Munzur Üniversitesi'nde yaşanan tacizler hakkında suç duyurusu

Munzur Üniversitesi'nde yaşanan tacizler hakkında suç duyurusu
Dersim Kadın Platformu, Munzur Üniversitesi'nde dersine girdiği kadın öğrencilerin neredeyse tamamını mesajlarla taciz eden akademisyen hakkında suç duyurusunda bulundu.

Dersim Kadın Platformu, Munzur Üniversitesi'nde yaşanan taciz olaylarına karşı Seyit Rıza Meydanı'nda basın açıklaması gerçekleştirdi. Platform adına açıklamayı okuyan Bişeng Aşula, Çocuk Gelişimi bölümünden bir akademisyen hakkında kadın öğrencileri taciz ettiği iddiasıyla Tunceli Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğunu açıkladı.

'TACİZ İDDİASIYLA İKİ YIL GÖREVDEN ALINDI'

Akademisyenin, sadece kendisinden şikâyetçi olan öğrencileri değil, derslerine girdiği kadın öğrencilerin neredeyse tamamını mesaj atarak taciz ettiğini belirten Aşula, "Yine bu şahsın geçtiğimiz yıllarda tarafına yönlendirilen taciz iddiası sebebiyle iki yıl süreyle görevinden alındığını da herkese açık yazılı basın kaynaklarından öğrenmiş bulunuyoruz" dedi.

'KİMLERE GÜVENEREK BU KADAR AÇIKÇA SUÇ İŞLEMEKTEDİR?'

Duvar'dan Ardıl Batmaz'ın haberine göre taciz iddiasıyla görevinden uzaklaştırılan akademisyenin, tekrar öğrencilerini taciz edebilme cüretini gösterebilmesinin düşündürücü olduğunu belirten Aşula, "Bu şahıs kime veya kimlere güvenerek bu kadar açıkça suç işlemektedir?" diye sordu.

Kadına yönelik her türlü şiddetin, kadınların cinsel dokunulmazlığına karşı işlenen suçların cezasızlık zırhıyla korunduğu sürece taciz iddialarının sonunun gelmesinin olanaklı olmadığı belirtilen açıklamada, Munzur Üniversitesi'nde daha önce de isimleri taciz iddialarıyla anılan şahıslar olduğu fakat bu şahıslar hakkında dikkate değer bir tedbir alınmadığı vurgulandı:

"Bu durum tacizcilere güç verdiği gibi mağdurların da cesaretinin kırılmasına sebep oldu. Munzur Üniversitesi idarecileri ve akademisyenleri hakkında, özellikle çocuk gelişimi bölümünde neden bu kadar fazla cinsel taciz iddiası gündeme gelmektedir? Biliyoruz ki bu bir tesadüfen çok daha fazlasıdır."

'KADIN MÜCADELENİZDE YANINIZDAYIZ'

Üniversitedeki taciz olaylarından rektörlüğün birinci elden sorumluluğu olduğu belirtilen açıklama, "Biz bu kentte yaşayan kadınlar olarak, genç kadınları eğitim ve bilim kurumlarında tacize maruz bırakıldığına dair iddiaların her zaman takipçisi olacağız. Üniversiteli kız kardeşlerimiz yalnız değiller. Kız kardeşlerimize sesleniyoruz, tacize uğramak sizin suçunuz değil, çok çeşitli kaygılarınız olduğunu anlıyoruz, ancak hem hukuk mücadelenizde hem de sizden sonra gelecek kız kardeşlerinizi bu suçlara maruz kalmaktan koruyacak olan kadın mücadelenizde yanınızdayız. Munzur Üniversitesi'nde olanları ve başlatılan hukuki süreci yakından takip etmeye devam edeceğiz" ifadeleriyle sona erdi.

Öne Çıkanlar