Munzur Festivali'nden çağrı: Konserleri yasaklanan tüm sanatçı dostlarımızı ağırlamak istiyoruz

Munzur Festivali'nden çağrı: Konserleri yasaklanan tüm sanatçı dostlarımızı ağırlamak istiyoruz
Bu yıl 20'ncisi düzenlenecek 'Munzur Kültür ve Doğa Festivali' Tertip Komitesi, konseri yasaklanan tüm sanatçılara çaçğrıda bulundu.

Bu yıl 20'ncisi düzenlenecek olan 'Munzur Kültür ve Doğa Festivali' konseri yasaklanan sanatçılara dayanışma çağrısında bulundu. 

Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tertip Komitesi  yaptığı açıklamada, "Hatırlatmak isteriz; Munzur Kültür ve Doğa Festivalimizin birincisi yasaklanmıştı. O dönem birçok sanatçı ve aydın dostumuz yasağı tanımayarak, Dersim halkıyla dayanışma içinde yan yana omuz omuza durmak için buraya gelmişlerdi. Şimdi de sanata ve sanatçıya karşı geliştirilen bu yasaklara karşı, sesimizi büyütmek, türkülerimizi hep bir ağızdan daha güçlü söylemek için kendilerini festivalimize biz davet ediyoruz" ifadeleri kullanıldı.

Açıklama öncesi konuşan Dersim Belediye Başkanı Fatih Mehmet Maçoğlu, "Süreç içinde Anadolu ve Mezopotamya coğrafyasında çeşitli farklılıklara, dillere karşı sanat emekçisi arkadaşlarımıza yönelik yasaklara karşı; bizler Dersim’in demokratik kitle örgütleriyle birlikte burada onlara bir sahnelerinin olduğunu göstermek, dayanışmayı büyütmek adına kendilerine bir çağrımız olacak. Konserleri iptal edilen arkadaşlarımızı, dostlarımızı, sanat emekçilerini Dersim’de bir evlerinin olduğunu göstermek ve önümüzdeki süreçte de dayanışmayı büyütmek adına Temmuz’un 21’inde başlayacak festivalimize davet ediyoruz" dedi.

Munzur Kültür ve Doğa Festivali Tertip Komitesi, Temmuz ayında yapılacak festivale dair Dersim Belediyesi'nde açıklama yaptı. Tertip Komitesi'nden Dersim Dernekleri Federasyonu (DEDEF)  üyesi Şengül Dalmış, konserleri yasaklanan tüm sanatçılara festivalde sahne almaya çağırdı.

Komitenin açıklaması şu şekilde:

"Biz Munzur kültür ve doğa festivali bileşenleri olarak Anadolu’daki kültürel çeşitliliği, çok dilliliği yaşatılması gereken bir zenginlik olarak görüyoruz. Bu anlayıştan ötürü son günlerde sanata ve sanatçılara yönelik artan yasaklamalara karşı bir çağrıda bulunarak, konserleri yasaklanan tüm sanatçı dostlarımızı 20.sini düzenleyeceğimiz Munzur kültür ve doğa festivalinde ağırlamak, Dersim halkı ve dostları ile buluşturmak istiyoruz.

Hatırlatmak isteriz; Munzur Kültür ve Doğa Festivalimizin birincisi yasaklanmıştı. O dönem birçok sanatçı ve aydın dostumuz yasağı tanımayarak, Dersim halkıyla dayanışma içinde yan yana omuz omuza durmak için buraya gelmişlerdi. Şimdi de sanata ve sanatçıya karşı geliştirilen bu yasaklara karşı, sesimizi büyütmek, türkülerimizi hep bir ağızdan daha güçlü söylemek için kendilerini festivalimize biz davet ediyoruz."

Öne Çıkanlar