Munzur'da HES'lere ikinci iptal

Munzur'da HES'lere ikinci iptal
HES'lere karşı Dersim halkının uzun süredir mücadelesini yürüttüğü Munzur Vadisi'nde baraj yapımında mahkeme ikinci kez iptal kararı verdi.

Dersim halkının kitlesel tepkileri ile karşılaşan, uzun yıllara dayanan çevre mücadelesinde mahkeme HES projelerine ikinci kez iptal kararı verdi. Dersimliler dünyanın ilk en büyük kitlesel çevre eylemine de imza atmışlardı.

Dersim'de bulunan Munzur Vadisi Milli Parkı'nda yapılması planlanan ve daha önce iptal kararı verilen Konaktepe 1 ve Konaktepe 2 barajları ile hidroelektrik santrali (HES) projeleri, Ankara 3'üncü İdare Mahkemesi'nce iptal edilmişti.

Bu kez de  Ankara 10'uncu İdare Mahkemesi keşif kararı başvurusuna olumsuz yanıt verdi.  Barajlar ve HES alanında keşif yapılması için Ankara 10'uncu İdare Mahkemesi'ne başvuru yapıldı.  

Munzur Özgür Aksın Meclisi'nden sözcü Mustafa Sarıgül, "Mahkemenin kararıyla artık Munzur Vadisi Milli Parkı'nda hiçbir baraj ve HES projesinin hayata geçmesinin mümkün olmayacağını" belirtti.

Sarıgül, "Munzur Vadisi'nde yapılması düşünülen bütün baraj ve HES projelerinin daha önce iptal edildiğini bu nedenle iptal edilen bir proje için keşif kararı verilemeyeceğine hükmetti. Artık bu aşamada Munzur Vadisi Milli Parkı'nda bütün baraj ve HES projeleri de bu karar ile birlikte iptal edilmiş oldu" dedi.

(HABER MERKEZİ)

Öne Çıkanlar